VIDOVEC

U OŠ Vidovec raznoliko obilježen Mjesec hrvatske knjige

Objavljeno: 19.11.2020. 19:33

Zadnja izmjena: 19.11.2020. 19:33

Mjesec hrvatske knjige tradicionalno je obilježen od 15. listopada do 15. studenoga. Ovogodišnji moto bio je Razlistaj se!, uz 50 godina obilježavanja Dana planeta Zemlje.

U OŠ Vidovec ovogodišnji Mjesec hrvatske knjige obilježen je različitim aktivnostima. Zadatak je  bio fotografirati motiv iz prirode, npr. stablo ili cvijet u dvorištu, parku, šumi.... U digitalnom alatu Canva učenici su kreirali vlastite plakate te pokazali svu svoju kreativnost.  

Osim toga, učenici su na satovima Hrvatskoga jezika čitali ulomke iz književnih djela vezanih uz moto ovogodišnjeg Mjeseca hrvatske knjige. Slušali su i analizirali govor  mlade aktivistice Grete Thunberg o ekološkim problemima današnjice te pripremili vlastiti jednominutni govor na zadane teme. Učenici su slušali i interpretirali radioigre „Dobro Stablo“ te „Ole i Trufa“ čiji su autori njihovi školski prijatelji iz Radijske skupine Cvrčak. Pogledali su te interpretirali  animirani film „Ljubitelji cvijeća“ Z. Grgića i B. Ranitovića s posebnim naglaskom na poruci filma koja budi optimizam i nadu.

Pripremili su i dramske improvizacije nakon interpretacije lektirnog djela „Sretni Kraljević“ O. Wildea. Izradili su lutke od prirodnih materijala te pripremili kratke lutkarske predstave u okviru e-Twinning projekta „S lutkama rastem, igram se i učim“.Mentorica učenika je bila Sanja Biškup, profesorica hrvatskoga jezika.

 

Komentari