SJEĆANJE

Viničani na komemoraciji za Mladena Kasuna u Jarmini

Objavljeno: 12.11.2020. 19:52

Zadnja izmjena: 12.11.2020. 20:31

Prošlo je punih 29 godina od pogibije hrvatskog viteza Mladena Kasuna i njegovih suboraca koji su u akciji „Vihor“ dobili zadatak 9. studenoga 1991. godine izvršiti proboj prema okupiranom Vukovaru.

Kao pripadnik specijalne postrojbe policije „Roda“ Mladen Kasun položio je svoj mladi život na oltar domovine, a upravo njemu u čast,  Viničanci već četrnaestu godinu posjećuju Jarminu i spomenik postavljen u znak sjećanja na Mladenu i njegovim poginulim suborcima.

   - Na mjestu stradavanja, kod Spomen obilježja njihovim žrtvama postavljenom na izlazu iz Jarmine prema Karadžićevu, održana je prema službenom protokolu MUP-a Republike Hrvatske komemoracija u znak sjećanja na taj tužni dan u Domovinskom ratu, naravno, uz pridržavanje svih potrebnih epidemioloških mjera zbog specifičnih okolnosti uvjetovanih pandemijom virusa COVID 19, kao i cijelo putovanje. U sklopu obilaska, obišli smo i spomen groblje u Vukovaru gdje smo u spomen na sve stradale branitelje položili vijenac i zapalili svijeću, izjavio je po povratku načelnik Općine Vinica Marijan Kostanjevac.

Komentari