problemi u odboru

Klopotan i Puja sazvali presicu zbog 4. mjesnog odbora

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 12.09.2017. 13:23

Zadnja izmjena: 13.09.2017. 09:51

Foto: Viktor Hranić

Danas su medijsku konferenciju sazvali Robert Puja , član Gradskog vijeća i član vijeća 4. Mjesnog odbora te Igor Klopotan član vijeća 4. Mjesnog odbora, a donedavno i njegov predsjednik, a vezano uz problematiku u navedenom mjesnom odboru.  

Podsjetimo, Stjepan Lončar iz Reformista nedavno je opet izabran za predsjednika 4. Mjesnog odbora, a Reformisti su u svom priopćenju naveli kako tadašnji predsjednik Igor Klopotan nije sazivao sjednice i time ''gotovo u potpunosti zaustavio rad vijećnika i funkcioniranje najvećeg MO-a u Gradu Varaždinu.''

Odmha na početku konferencije, Klopotan i Puja su zatražili ispriku Reformista prema građanima i prema članovima Vijeća koji su bili aktivni zbog, kako kaže, izrečenih neistina u priopćenju. 

Prema Klopotanovim riječima, Lončaru je prošle godine izglasano nepovjerenje jer je inicijativu Vijeća da se djeci slabijeg imovinskog stanja kupe pokloni iskoristio kao promociju za vlastititu političku stranku, odnosno, to su akciju pokazali kao inicijativu Reformista.

- Lončar se tada od toga nije ogradio i ja sam postao predsjednik mjesnog odbora. Nažalost ili nasreću, tada je bila poplava i od novaca od osiguranja obnovili smo prostorije odbora. Također, promijenili smo stolariju i krenuli u projekt sređivanja sanitarnih čvovora, no tada nije bilo proračuna pa nismo mogli to ostvariti.- rekao je Klopotan 

''Nije istina da nismo ništa radili''

Kako kaže, od većih projekata koji su se događali u njegovom mandatu, treba spomenuti podjelu mjesnog odbora na 2 mjesna odbora: na četvrti i na osmi. 

- Pošto smo najveći odbor u Varaždinu, potrebe stanovništva su drugačije i Vijeće je prihvatilo da se osnuje 8. mjesni odbor i 2019. bi trebao taj odbor krenuti s radom.- rekao je Klopotan. 

Dodao je kako je zbog neizglasavanja proračuna njihov rad bio blokiran i da nije istina da nisu ništa radili te kako su redovito imali konzultacije s građanima, skupove stanara, ali i inicijative iz prošlogodišnjeg proračuna.

- Ovo nema veze s politikom, nego s ljudskim odnosima i najviše me zasmetalo to što su rekli da nismo ništa radili i da su oni sve to odradili.- rekao je Puja i dodao kako je Lončar zapravo taj koji nije sudjelovao u radu mjesnog odbora.