487.612 potpisa prikupila je Inicijativa "Ne damo naše autoceste"

Objavljeno: 30.10.2014. 15:50

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Inicijativa

Izvor: Sudionici Inicijativine konferencije za medije

Inicijativa "Ne damo naše autoceste" obradila je zasad 487.612 valjanih prikupljenih potpisa, a kako provjera prikupljenih potpisa i dalje traje očekuje se da će ih biti i više.

Radi se o dovoljnom broju potpisa za raspisivanje referenduma.

Saboru ih kane predati idući tjedan, a potom u roku od 15 dana očekuju i njihovu provjeru te potom i održavanje referenduma na dan predsjedničkih izbora kako bi trošak bio što manji.

- Vlast će morati slušati glas građana, a ne uskih interesnih skupina - poručio je Mijat Stanić, jedan od predstavnika inicijative "Ne damo naše autoceste" i predsjednik Nezavisnog cestarskog sindikata na današnjoj konferenciji za medije održanoj u Zagrebu.

On se osvrnuo i na riječi premijera Zorana Milanovića, koji je kazao da će "Vlada poštivati odluku naroda, pa i onu nerazumnu, jer su pravila o referendumu takva kakva jesu".

- Premijer je uvrijedio pola milijuna ljudi koji su dali svoj potpis za referendum, a ja mogu na to reći da ako su i bili nerazumni, bilo je to onda kada su zaokružili njegovo ime na izborima i dali mu šansu da postane premijer - dodao je Stanić.

U međuvremenu, Inicijativa se baca na izradu novog modela društvenog upravljanja zajedničkim dobrima pod javnom, društvenom i stručnom, a ne partitokratskom kontrolom.

Komentari