rok je još tri dana

9 vijećnika dalo potpis za održavanje sjednice Gradskog vijeća, Kišić se uvjetno složio

Objavljeno: 28.03.2017. 17:44

Zadnja izmjena: 28.03.2017. 17:47

Foto: Arhiva

Nakon što su još 1. ožujka pokrenuli inicijativu za sazivanje sjednice Gradskog vijeća na kojoj bi se izglasala potpora projektima izgradnje vrtića u Hraščici i Donjem Kućanu, vijećnici Avar i Bunić sakupili su 9 potpisa vijećnika i predali ih predsjedniku varaždinskog Gradskog vijeća Josipu Hehetu.

Osim Avara i Bunića iz građanske inicijative GLAS, svoje su potpise dali i Marijan Cingula, zatim Saša Crnčić iz HDZ-a, nezavisni Robert Podolnjak i Stjepan Cepanec, Natalija Martinčević iz Reformista te HRAST-ovi Krunoslav Burek i Ladislav Ilčić. Time su se ispunili i zakonski uvjeti da se ova sjednica sazove.

- Gradonačelnik nije govorio istinu da se mora izglasati proračun. Rokovi za natječaj su počeli još 20. studenog prošle godine i imao je vremena dati potporu. - objasnila je razloge davanja svog potpisa Martinčević.

'Moramo kupiti srećku'

Vijećnici Avar i Bunić u svojoj izjavi ističu da su dobili informaciju kako nije potrebno imati osigurana sredstva u proračunu. Obratili su se mailom vijećnicima i predsjedniku Vijeća Hehetu - koji im, kako vele, nije odgovorio. Stoga su samoinicijativno prikupili ove glasove i očekuju da Hehet sazove sjednicu - a rok je do petka, jer 31. ožujka prestaje rad Gradskog vijeća i dolazi privremeni upravitelj.

- Na taj način ćemo omogućiti da se prijave ti projekti - što ne znači da ćemo to dobiti - ali ako tu srećku ne kupimo, sigurno nećemo dobiti. Pozivam gospodina Kišića - s obzirom da on najavljuje da će se za 150 kn smanjiti cijene vrtića i time se naveliko hvali - da prihvati ovu inicijativu i da svog člana Heheta uvjeri da održi tu sjednicu. - izjavio nam je Bunić.

Na naš izravni upit Alenu Kišiću o ovoj inicijativi, šef varaždinskog SDP-a nam je odgovorio kako je njegov pristanak uvjetovan.

- Procedura se treba poštivati, ukoliko je sve u redu - podržavam održavanje sjednice Gradskog vijeća. Nadam se da će do početka održavanja sjednice doći mišljenje iz Ministarstva poljoprivrede koje će jasno reći može li Grad prijaviti projekte u situaciji kad nema proračuna. - izjavio nam je Kišić. 

Komentari