Igor Bednjanić novi tajnik

Alen Grabar novi potpredsjednik Mladih HNS-a na državnoj razini

Objavljeno: 11.04.2016. 17:42

Zadnja izmjena: 11.04.2016. 17:55

Foto: HNS

U Zagrebu je održana redovna izborna skupština Mladih HNS-a na kojoj je izabrano novo vodstvo. Novi predsjednik je 29-ogodišnji Matija Zamljačanec iz Koprivničko-križevačke županije. Za jednog od potpredsjednika izabran je Alen Grabar, predsjednik Mladih HNS-a Varaždinske županije, a novi tajnik je Ivan Bednjanić Bunić, takožer iz Varaždinske županije.

- Na današnjoj političkoj sceni u Hrvatskoj, prepunoj podjela, cenzura, dijeljenja i ekstremizma, potrebni su jaki Mladi HNS-a. Progresivno liberalno razmišljanje kao protuteža ekstremizmu i podjelama, zaštita sloboda i prava svih građana i mladih kao temeljne vrijednosti Europske unije, bit će glavne teme Mladih HNS-a. Maknuti se od prošlosti za bolju budućnost svih - poručio je novi predsjednik Mladih HNS-a Matija Zamljačanec u svom obraćanju delegatima.

Okupljenim Mladima HNS-a obratio se i predsjednik Središnjeg odbora HNS-a i župan Varaždinske županije Predrag Štromar.

- Mladi HNS-a su nova generacija politike. Na vama je da određujete smjer u kojem ova država treba ići i upravo zato trebamo Mlade - poručio je Štromar.

Nakon Izborne skupštine, Mladi HNS-a uputili su se pred Filozofski fakultet u Zagrebu kako bi podržali studente Filozofskog fakulteta u njihovom nastojanju da ostanu jedinstveni kao do sada. Time su, kako ističu mladi HNS-ovci, poslali jasnu poruku i stav o najavljenom prijedlogu spajanja Filozofskog i Bogoslovnog fakulteta u Zagrebu.

Komentari