doznajemo

ALEN LEVERIĆ PODNIO OSTAVKU! Evo što se sve izdogađalo u protekle tri godine...

Nakon objave kako Alen Leverić neće biti HNS-ov kandidat za župana, a vjerojatno još zadugo ni predsjednik stranke – doznajemo kako je upravo maločas Leverić zaista odstupio s dužnosti predsjednika županijskog HNS-a...
Objavljeno: 14.12.2020. 11:21

Zadnja izmjena: 14.12.2020. 11:43

Nakon objave kako Alen Leverić neće biti HNS-ov kandidat za župana, a vjerojatno još zadugo ni predsjednik stranke – doznajemo kako je upravo maločas Leverić zaista odstupio s dužnosti predsjednika županijskog HNS-a.

>>DOZNAJEMO: HNS-ov kandidat za župana neće biti Alen Leverić, nego...

Slijedom stranačkog statuta vodstvo HNS-ove županijske organizacije sada preuzima Marijan Škvarić, lepoglavski gradonačelnik koji bi ujedno trebao biti i HNS-ov kandidat za župana.

Županijski HNS Leverić je, podsjetimo, preuzeo u vjerojatno najgorem mogućem trenutku – nekoliko mjeseci nakon što je stranka izgubila lokalne izbore i sklopila koaliciju s HDZ-om. Izbornoj skupštini HNS-a tada je po prvi put nazočio i neki predsjednik HDZ-a, Anđelko Stričak.

Prijateljstvo kojeg nikad nije ni bilo - nije dugo potrajalo. HNS se uskoro okomio na koaliciju HDZ-a s Reformistima, optuživši ih za sukob interesa, na što je Stričak uzvratio rečenicom koju je ponavljao i godinama ranije: „Potrošili ste 1,6 milijardi kuna i ništa niste napravili“.

Bliži Jenkaču nego Hreniću

Leverića se zapravo više povezivalo s drugom strujom HDZ-a, odnosno sa Sinišem Jenkačem, budući da je Leverić bio jedan od prvih HNS-ovih državnih dužnosnika koji je posjetio Novi Marof nakon Jenkačeve pobjede. Mnogi mu pritom nisu zaboravili izjavu da s Jenkačem surađuje bolje nego s Darkom Hrenićem.

Leverić će, s druge strane, teško zaboraviti Čačićevu izjavu da je bio „njegov uhljeb“. Nije mu ostao dužan, a određenu nadu – da može biti konkurentan kandidat za župana – dali su mu glasovi osvojeni na europarlamentarnim izborima. Nenadano, iz nikad do kraja razjašnjenih razloga, Leverić je potom odustao do kandidature za predsjednika HNS-ove središnjice.

Dobra ideja, ali...

Jedan od glavnih opretivnih problema s kojim se Leverić suočavao, jest činjenica da je poslom usko vezan za grad Zagreb. Naime, u istoj godini kada je preuzeo županijski HNS, Leverić je postao član uprave Hrvatskih cesta. Ideja je bila da spomenutu poziciju iskoristi za pokretanje infrastrukturnih projekata širom Varaždinske županije, te si tako osigura vidljivost. Međutim, stvar se nije do kraja odvijala na način kako je to bilo zamišljeno…

Znalo se, naime, događati da se na svečanosti dovršetka jednog projekta nađu po tri predstavnika razlitičih političkih opcija: netko ispred HDZ-a kao vladajuće stranke; Alen Leverić ispred Hrvatskih cesta (HNS-a), a onda i domicilni gradonačelnik kojem građani (ionako) pripisuju najveće zasluge.

S Čačićem nikad više

U jednom trenutku Leverić je bio primoran preuzeti i vodstvo varaždinske gradske organizacije HNS-a, a u posljednje vrijeme suočavao se s novim podjelama unutar stranke. Nakon posljednjih parlamentarnih izbora HNS se podijelio na još dvije struje: jednu koja podržava centrističku platformu koju predlaže Ćačić i drugu koja je i dalje kategorički protiv Čačića.

Alen Leverić je očito procijenio da je za njega bilo - dovoljno.

Komentari