odgovor zsugv

Runac: Krivo instruirani Bosilj želi instalirati svoje ljude, ali - ni prvi ni zadnji

Objavljeno: 02.11.2023. 09:47

Zadnja izmjena: 02.11.2023. 09:53

Priopćenje ZSUGV

S obzirom da je gradonačelnik Grada Varaždina Neven Bosilj prozvao vodstvo Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina u reakciji u kojoj u prvi plan izbijaju njegova ljutnja i bijes, u ime Zajednice moramo odgovoriti na bespredmetne prozivke isključivo činjenicama. 

Prije svega navodimo izjavu predsjednika ZSUGV, gospodina Alena Runca, koji poručuje sljedeće: 

- Ne razumijem zašto gospodin Bosilj opet cmizdri, kada je u sve upućen, uostalom u Izvršnom odboru sjede i njegovi prijatelji koji su podržali sve odluke. Odjedamput se gospodin Bosilj sada ne javlja ne javlja na telefon, a to me samo navodi na zaključak kako pokušava instalirati svoje ljude unatoč činjenici da aktualni tim ZSUGV ostvaruje najbolje rezultate u njezinoj povijesti. Nadam se da će gospodin Bosilj shvatiti kako je krivo instruiran, jer nije ni prvi ni zadnji koji radi takve pogrešne korake, a raniji slični pokušaji pod izlikom "zaštite sportaša" Zajednicu su zamalo doveli na rub propasti. Budući da to nije nikome u interesu, ja ću se njemu na telefon svakako javiti i spreman sam da još jednom kao nedavno u prijateljskom tonu sjednemo za stol. Njegov današnji postupak stoga me još više čudi, no zbog javnosti želimo navesti sljedeće činjenice: 

1. Zajednica je nakon nedavno odobrenih i doznačenih sredstava od Grada Varaždina za sanaciju balona provela postupak javne nabave. Nakon što su pristigle prijave Izvršni odbor jednoglasno je donio odluku o odabiru izvođača te je sklopljen ugovor. U konačnici cijeli ovaj proces ima svoju zakonom predviđenu proceduru koja je ispoštovana, i koja se nije mogla ubrzati, a balon će se sanirati u predviđenom roku na koji se obvezao izvođač radova.

2. Jedino što u ovom gradu funkcionira je varaždinski sport i Zajednica sportskih udruga grada Varaždina. Poznata je činjenica da u Izvršnom odboru sjede ljudi iz varaždinskog sporta ali i koji imaju svoja osobna politička uvjerenja od ljevice na desno, no, to nikada nije bio predmet razgovora u radu Zajednice već jedini koji se time opterećuje je aktualni gradonačelnik. S druge strane iako sam Izvršni odbor ima članove spomenutih različitih političkih stajališta sve odluke se donose jednoglasno - a jedina POLITIKA koja postoji u Zajednici je SPORT I VARAŽDINSKI SPORTAŠI.

3. U vrijeme kada je aktualna Uprava birana da preuzme vodstvo Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina Zajednica je bila opterećena brojnim sudskim sporovima i dugovanjima. Sada toga više nema a sva pažnja i rad posvećuje se varaždinskim sportašima i sportu.

U konačnici u aktualnom sazivu Izvršnog odbora sjede i neki članovi bliski aktualnom gradonačelniku Nevenu Bosilju stoga pozivamo gradonačelnika da, kada ulovi malo vremena, dođe do Zajednice, na jednu od sjednica, i da vidi kako "lijevi i desni" zajedno rade u najboljem interesu varaždinskog sporta.

Nakon toga biti će mu jasno da u varaždinskom sportu nema politike a da on svoje vrijeme, trud i energiju može posvetiti rješavanju drugih brojnih problema što u konačnici građani i očekuju od njega.

Komentari