reakcija

Alen Runac: Neven Bosilj nudi mrtav grad - besplatni vrtići su realnost

Nakon što ga je Neven Bosilj prozvao za "jeftini populizam",na svojem Facebooku profilu jutros se oglasio Alen Runac...
Objavljeno: 19.04.2021. 09:26

Zadnja izmjena: 19.04.2021. 09:59

Nakon što ga je Neven Bosilj prozvao za "jeftini populizam", ustvrdivši kako u gradskom proračunu novca za besplatne vrtiće zapravo - nema, na svojem Facebooku profilu jutros se oglasio Alen Runac, poručivši da on (Bosilj) Varaždincima nudi "mrtav grad".

"Koliko vidim", napisao je Runac, "Bosilj u svojem programu poručuje da neće raditi ništa, ali to i nije ništa novo od SDP-a. Pozivam svoje sugrađane da se prisjete kakva su bila vremena dok je SDP bio u izvršnoj vlasti u Gradu Varaždinu. Sada nam opet nude isto, nude nam mrtav grad. Još jednom ističem - besplatni vrtići i izgradnja novih su realnost Varaždina", zaključio je svoj status Runac, koji ovih dana dijeli i video sa svojom najavom besplatnih vrtića:

Što je rekao Neven Bosilj?

Podsjetimo, u jučerašnjem eTV Intervjuu Neven Bosilj svoj stav obrazložio je sljedećim riječima: "Grad Varaždinu u ovome trenutku jednostavno nema novaca da bi to (besplatne vrtiće) isfinancirao. Da bi svi vrtići bili besplatni trebalo bi pronaći još 16,5 milijuna kuna, što u ovome trenutku kad su se zadužili zbog integralne nagodbe i municipalnih obveznica nije moguće. Plastično rečeno: mi trošimo oko osam milijuna kuna za uređenje svih ulica. Da bi našli 16 milijuna kuna, morali bi dakle prekinuti s komunalnim djelatnostima u  gradu. Grad se mora razvijati i kada ćemo gospodarski uspjeti porasti, sigurno je da ćemo prvi dati još veća izdvajanja za vrtiće."

Komentari