nema predaje

Alen Runac: 'Tražiti ću prebrojavanje svih nevažećih listića!'

Objavljeno: 22.05.2017. 10:12

Zadnja izmjena: 22.05.2017. 10:37

Foto: Jelena Pintar

Dan nakon što su se slegli dojmovi, u prostorijama varaždinskog HDZ-a jutros je održana konferencija za medije povodom analize rezultata jučerašnjih izbora. Alen Runac tom je prigodom najavio kako će zatražiti ponovno prebrojavanje listića, onih nevažećih.

Podsjetimo se, u napetoj utrci za ulazak u drugi krug za mjesto župana, iz minute u minutu izmijenjivali su se Alen Runac i Radimir Čačić. U konačnici je prevagnulo svega 16 glasova u korist Čačića što čini 0,02% prednosti nad Runcem. Prvo se medijima obratio Anđelko Stričak koji je rekao kako su ovi rezultati pokazatelji daljnjeg rasta potpore birača na području županije. 

Na pitanje mogućnosti koaliranja u gradu i županiji s obzirom da HDZ nema na oba mjesta većinu Stričak je rekao: - "Gradska vijeća i Županijska skupština trebati će se dogovoriti, još je uvijek prerano o tome govoriti, ali nakon drugog kruga kada bude sve poznato znati ćemo puno više."

Nakon toga pristunima se obratio Alen Runac koji je rekao kako je zadovoljan porastom od 30% povećanja mandata u Skupštini te se zahvalio svima na podršci. No, potom je uslijedila najava nove borbe.

- "Temeljem informacija dobivenih s terena, uložiti ću prigovor koji će se odnositi na broj nevažećih listića koji je izrazito velik u usporedbi sa susjednim županijama. Nadalje, uložiti ću još jedan prigovor koji se odnosi na prebrojavanje nevažećih listića jer je rezultat u okviru statističke pogreške. Imamo 48 sati vremena da uložimo prigovor nakon čega ćemo vidjeti koji će biti rezultati." - rekao je Alen Runac

Na pitanje kojem bi kandidatu dao podršku za župana u drugom krugu, Čačiću ili Štromaru, Runac je odgovorio: " To je kao da me pitate koje dijete više volim!".

Što se tiče analize, HDZ je samostalno osvojio Novi Marof te osam općina (Ljubešćica, Visoko, Sv.Ilija, Vinica, Gornji Kneginec, Jalžabet, Bednja i Martijanec) dok su s koalicijskim partnerima osvojili Općinu Mali Bukovec, Breznicu i Varaždinske Toplice. U drugi krug idu u Donjoj Voći, Vidovcu i Petrijancu te s HSS-om u Maruševcu. Na županijskoj razini osvojili su 13 vijećničkih mandata što je najviše u proteklih osam godina, stoji u analizi varaždinskog HDZ-a.  

 

Komentari