priopćenje žo HDZ-a

Alen Runac u Ljubešćici dobio potpise potpore 25 % ukupnog biračkog tijela

Objavljeno: 04.05.2017. 08:28

Zadnja izmjena: 04.05.2017. 08:53

HDZ-ov kandidat za župana Alen Runac te kandidati za njegove zamjenike Mladen Jakopović i Lidija Petrinjak prisustvovali su sjednici Općinskog odbora u Ljubešćici, prilikom čega im je predsjednik općinske organizacije Nenad Horvatić uručio 375 potpisa potpore. Taj broj potpisa predstavlja potporu oko 25 % ukupnog biračkog tijela u toj općini, stoji u medijskom priopćenju Županijske organizacije HDZ-a.

Kandidat za župana Alen Runac zahvalio im je tom prilikom, ističu, na velikom postotku prikupljenih potpisa i izrazio zadovoljstvo što je upravo u Ljubešćici dobio toliku podršku jer je ona primjer uspješnog upravljanja općinom.

– Smatram da je svima poznato da je najveći gospodarski, komunalni i društveni razvoj prisutan u općinama koje vode HDZ-ovi dužnosnici;u njima se izgrađuju poduzetničke zone s najviše otvorenih radnih mjesta i s najvećim izvozom – istakao je Runac tijekom jučerašnjeg izlaganja.

To je potkrijepio, navode iz Županijske organizacije, podacima državne revizije o nadzoru ulaganja u izgradnju svih poduzetničkih zona na području gradova i općina u Varaždinskoj županiji. Podaci revizije govore da je unatrag 10 godina u izgradnju poduzetničkih zona u 20-akjedinica lokalne samouprave na području Varaždinske županije uloženo 170 milijuna kuna iz proračuna tih JLS-a, iz državnog proračuna, EU fondova te iz županijskog proračuna. Nažalost, iz proračuna Varaždinske županije za te namjene je izdvojeno svega 729.642 kuna, što iznosi samo 0,42 % od ukupnog ulaganja!

- Ako promotrimo period od 10 godina, godišnje je županijska vlast u razvoj poduzetničkih zona uložila 72.900 kuna, što je žalosno, a za reprezentaciju je izdvojila po 400 do 500 tisuća kuna. Taj trend treba mijenjati i ja kao budući župan više pažnje ću posvetiti otvaranju novih radnih mjesta i privlačenju investitora. To ću činiti upravo prema primjeru općina koje vode HDZ-ovi načelnici. Njihov model je očigledno dobar jer daje dobre rezultate i na njih se treba ugledati – zaključio je Runac, kandidat za župana Varaždinske županije.

Komentari