državni proračun

HDZ: Amandmanom zastupnika Habijana osigurano 5 milijuna kuna za Sveučilište Sjever

Objavljeno: 28.11.2022. 19:24

Zadnja izmjena: 28.11.2022. 19:56

Saborski zastupnik Damir Habijan podnio je u Hrvatskom saboru amandman na Prijedlog državnog proračuna kojim se redovna aktivnost Sveučilišta Sjever povećava za 5 milijuna kuna, a amandman je prihvaćen.

Kako je pojasnio, predloženim amandmanom povećava se iznos za redovnu djelatnost Sveučilišta Sjever kako bi se uskladilo financiranje redovne djelatnosti Sveučilišta Sjever u odnosu na druga javna sveučilišta u Republici Hrvatskoj, s obzirom na broj studenata i broj studijskih programa.

- Na studijskim programima Sveučilišta Sjever koji su pretežito u STEM području, obrazuju se kadrovi neophodni za tržišnu konkurentnost i opstojnost gospodarstva u ovom dijelu Hrvatske. Drago mi je i zadovoljan sam što je Vlada još jednom pokazala da joj je važan razvoj i napredak našeg sjevera, a taj napredak, osim infrastrukturnih projekata, proizlazi i iz ulaganja u obrazovanje i mlade. Sveučilište Sjever ima izrazito mnogo studenata iz svih krajeva naše zemlje, najmlađe je u Hrvatskoj, i vjerujem da će mu dodatan poticaj uvelike pridonijeti u još boljem pozicioniranju i razvoju njihovih programa - rekao je Habijan.

Komentari