priopćenje

Ana i Hrvoje Petrić: Budimo grad nas želi izbaciti, sve smo doznali iz medija

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 15.11.2022. 17:36

Zadnja izmjena: 16.11.2022. 08:44

Nakon što je Dubravka Novak ispred platforme Budimo grad jučer poslala priopćenje za medije u kojem stoji kako će Ana i Hrvoje Petrić 'svoje političko djelovanje nastaviti odvojenim putem', večeras su se javili i oni.

I dok je s jedne strane Novak ispred Budimo grad napisala kako je došlo do razmomilaženja koja se tiču 'pitanja unutrašnje organizacije platforme Budimo grad i njezine budućnosti', s druge strane Petrići tvrde kako odluku o napuštanju platforme nisu donijeli oni sami.

- Prvo, priopćenje progovara u naše ime, kao da je naša odluka bila da „više nismo dio“ te da „više nećemo istupati u ime" Platforme, što ne može biti dalje od istine. Drugo, skrivajući se iza mutne formulacije „ostali vijećnici i velika većina ostalih članova“ pokušava se zamagliti činjenicu da je „velika većina ostalih članova“ ovo priopćenje prvi put vidjela kada i mi – objavom u medijima. Treće, razloga za ovaj (nazovimo to pravim imenom) „pokušaj izbacivanja“, niti ima, niti ga se nudi bilo članovima, bilo javnosti, bilo nama - napisali su te dodaju:

- Motive za ovakvo postupanje lako možemo detektirati u našem protivljenju političkoj trgovini i protivljenju bezrezervnoj podršci vladajućoj garnituri. Direktan povod za priopćenje vidimo u činjenici da je Ana Petrić, druga na listi za Vijeće i kandidatkinja BG za zamjenicu gradonačelnice, aktivirala svoj mandat u Vijeću - stoji između ostalog u priopćenju.

Priopćenje Ane Petrić i Hrvoja Petrića prenosimo u cijelosti:

"Ne možemo se othrvati osjećaju krajnjeg razočaranja nakon jučerašnjeg priopćenja koje je potpisala Dubravka Novak. Prosječni građanin iz sadržaja njenog priopćenja mogao bi zaključiti da su Ana Petrić i Hrvoje Petrić donijeli odluku da izlaze iz Platforme „Budimo grad“ i da će djelovati samostalno. Takvu odluku nikad nismo donijeli, iako je veliki broj platformskih kolega, na našu veliku žalost, prestao aktivno sudjelovati u radu platforme. 

Dvije godine prije osnivanja platforme BG aktivno smo se zalagali za promjenu u našem gradu. Epilog tog aktivizma bilo je osnivanje Platforme BG u studenom 2020. i nada da ćemo kroz političko djelovanje moći konkretnije doprinijeti pozitivnim promjenama. U svojim političkim istupima ostali smo dosljedni od prvog dana postojanja BG do danas. Upravo iz tog razloga posebno smo razočarani jučerašnjim priopćenjem.

Prvo, priopćenje progovara u naše ime, kao da je naša odluka bila da „više nismo dio“ te da „više nećemo istupati u ime" Platforme, što ne može biti dalje od istine. Drugo, skrivajući se iza mutne formulacije „ostali vijećnici i velika većina ostalih članova“ pokušava se zamagliti činjenicu da je „velika većina ostalih članova“ ovo priopćenje prvi put vidjela kada i mi – objavom u medijima. Treće, razloga za ovaj (nazovimo to pravim imenom) „pokušaj izbacivanja“, niti ima, niti ga se nudi bilo članovima, bilo javnosti, bilo nama. 

Međutim, motive za ovakvo postupanje lako možemo detektirati u našem protivljenju političkoj trgovini i protivljenju bezrezervnoj podršci vladajućoj garnituri. Direktan povod za priopćenje vidimo u činjenici da je Ana Petrić, druga na listi za Vijeće i kandidatkinja BG za zamjenicu gradonačelnice, aktivirala svoj mandat u Vijeću. 

Bez želje za ikakvim daljnjim prepucavanjem, možemo samo konstatirati da nas ovakve stvari neće pokolebati u daljnjem ozbiljnom pristupu vijećničkoj dužnosti."

Komentari