primopredaja

Foto - Anđelko Stričak preuzeo dužnost župana: Najavio brze ceste, naglasio civilno društvo...

Objavljeno: 04.06.2021. 11:38

Zadnja izmjena: 04.06.2021. 12:36

Foto: Luka Šalamun

Novi župan Varaždinske županije, Anđelko Stričak, danas je od dosadašnjeg župana Radimira Čačića preuzeo dužnost.

Primopredaja se održala uz nazočnost velikog broja medija, kako svih lokalnih tako i dobrog dijela nacionalnih, a novi i stari župan pritom su imali mnogo toga za reći...

Radimir Čačić osvrnuo se na svoju primopredaju otprije četiri godine: - Nigdje nije bilo nikoga. Ne samo da nije bilo nikoga, nego nije bilo ničega. Dobio sam par papirića na kojima je pisalo ono što je moglo pisati, a to je tih par projekata vrijednih četiri milijuna kuna.

Osvrnuo se potom i na vlastiti mandat: - Očekujem, vjerujem i nadam se u interesu svih nas, da će rezultati koje smo ostvarili u protekle četiri godine, a koje nitko ne osporava, jer ih niti ne može osporiti – da će takvi biti i dalje. Četiri godine zaredom bili smo najuspješnija županija u Hrvatskoj. Za sve što u tome možemo pomoći stojimo na raspolaganju.

Brze ceste i civilno društvo

Novi župan Varaždinske županije Anđelko Stričak, uz nastavak pokrenutih investicija (Arboretum Opeka, Medicinska škola, Centralni operacijski blok), naglasak je stavio na cestovnu infrastrukturu (potrebne brze ceste), civilno društvo (jače pomaganje udruga), proglašenje Ivančice parkom prirode, te brigu o sigurnosti građana. Cijelu županiju je proteklih godina, kako je rekao, obišao nebrojeno puta, te se dobro informirao o potrebama građana.

Osvrnuo se između ostaloga i na izborni rezultat, koji ga je i doveo do današnje primopredaje: - Vodili smo dostojanstvenu i afirmativnu kampanju, koja je dala izbornu pobjedu s 1.821 glasom više od protukandidata gosp. Čačića. Temeljem tog povjerenja, najavljujem da od ponedjeljka krećem s razgovoroma s predstavnicima svih političkih opcija za sastavljanje skupštinske većine. Tome se veselim, a biračima zahvaljujem i uvjeren sam da ćemo ja i moj tim, prije svega zamjenica Silvija, opravdati povjerenje.

 

Komentari