evo što kaže ministar

Anđelko Stričak ministra Butkovića u Saboru pitao za dvije važne prometnice u Varaždinskoj županiji

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 11.11.2017. 12:23

Zadnja izmjena: 11.11.2017. 12:36

Foto: Arhiva

Kako piše u HDZ-ovom priopćenju, njihov zastupnik Anđelko Stričak je na aktualnom satu u Saboru Olegu Butkoviću - ministru mora, prometa i infrastrukture postavio dva pitanja o prometnicama na području naše županije - DC3 koja povezuje Varaždin sa Zagrebom i DC22 koja povezuje Krapinsko-zagorsku, Varaždinsku i Križevačko-koprivničku županiju.

Na pitanje imaju li Hrvatske ceste u planu poboljšanje sigurnosti pješaka na dionici državne ceste DC3 od Brezničkog Huma do Breznice, gdje nema izgrađenog nogostupa, a svakodnevno tuda prolaze osnovnoškolska djeca, Stričak je dobio potvrdu da taj projekt ide dalje te da se dovršetak projektne dokumentacije i ishođenje građevinske dozvole očekuje do kraja 2018. godine nakon čega bi se 2019. godine krenulo s ugovaranjem izvođenja radova. 

Drugo pitanje bilo je vezano uz proširenje kolnika i izgradnju nogostupa na državnoj cesti DC22 na području Grada Novog Marofa i općina Gornja Rijeka i Sveti Petar Orehovec. Kako piše u HDZ-ovom priopćenju, ovogodišnjim planom predviđeno je ugovaranje novelacije ranije izrađene projektne dokumentacije za spomenutu cestu kojom bi se uvažile potrebe za izgradnjom pješačkih staza, biciklističkih traka, komunalne infrastrukture i oborinske odvodnje, a tijekom 2019. godine očekuje se početak postupka javne nabave i ugovaranje radova. 

 

 

Komentari