LOKALNI IZBORI 2021.

Anđelku Stričaku podrška gradonačelnika Novog Marofa Siniše Jenkača

Objava Hrvatske demokratske zajednice

Objavljeno: 28.05.2021. 07:59

Zadnja izmjena: 28.05.2021. 08:01

Objava Hrvatske demokratske zajednice

Gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač, koji je u prvom krugu uvjerljivo dobio još jedan mandat, dao je punu potporu kandidatu koalicije HDZ-HSLS-HSU za župana Varaždinske županije Anđelku Stričaku uoči nedjeljnog drugog kruga izbora.

Jenkač naglašava da su za Novi Marof najvažniji projekti koji se na području grada realiziraju s Varaždinskom županijom i ustanovama kojih je Varaždinska županija osnivač te vjeruje da će ih realizirati upravo s budućim županom Anđelkom Stričakom.

– Važno nam je vraćanja samostalnosti nekih ustanova, a za Novomarofčane pod broj 1 to je bivša bolnica Novi Marof. Tu su i ulaganja u osnovne i srednju školu, pogotovo u projekte koje smo najavili s ministrom znanosti i obrazovanja Radovanom Fuchsom – gradnja dviju dvorana, u Remetincu i Završju. Od Varaždinske županije i budućeg župana očekujemo i pojačano investiranje u Osnovnu školu Podrute. Osnovna škola Novi Marof jedna je od najbolje opremljenih osnovnih škola, a sada nam je važno posvetiti se Podrutama, kao i Područnoj školi Ključ – ističe Jenkač te dodaje da se očekuju i veća ulaganja u cestovnu infrastrukturu na području Novog Marofa koja je pod ingerencijom Županijske uprave za ceste, a to je 450 kilometara cesta. 

– Vjerujem da ćemo s budućim županom Anđelkom Stričakom dati veći naglasak na ulaganja na području Grada Novog Marofa, koji je po površini najveća jedinica lokalne samouprave, ne samo u Varaždinskoj županiji, nego u cijeloj SZ Hrvatskoj. Treći smo grad po broju stanovnika u Varaždinskoj županiji s tek nešto manje stanovnika od Ivanca. Vjerujem da ćemo projekte ostvariti s budućim županom Anđelkom Stričakom – poručio je gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač.

Kandidatu za župana Anđelku Stričaku tako su podršku dala obojica gradonačelnika izabrana u prvom krugu.

Komentari