uoči službenog imenovanja

Plenković danas posjetio Varaždin - prvi ga podržao domaći HDZ

Objavljeno: 09.07.2016. 13:37

Zadnja izmjena: 09.07.2016. 14:13

Foto: Siniša Sović/Foto agencija Sjever

Kandidat za predsjednika HDZ-a, Andrej Plenković posjetio je Varaždin, prema njegovim riječima, kako bi članovima HDZ-a ove županije približio glavne odrednice političkog programa koji je predstavljen jučer na konferenciji za medije u središnjici stranke i o prioritetima za HDZ te osnovnim crtama za platformu izbornog programa HDZ-a za parlamentarne izbore na jesen.

- Želim svojim iskustvom i dosadašnjim radom i znanjem donijeti HDZ-u da se revitalizira i da vrlo brzo vjerodostojnošću povrati povjerenje hrvatskih birača - kazao je Plenković.

Objasnio je kako je predsjedništvo stranke oformilo radnu skupinu koja razgovara s partnerima za moguću koaliciju te razmatraju tko bi oni mogli biti. Točnu odluku o tome donijet će 18. srpnja kad i službeno stupi na dužnost.

S obzirom na dobiveno financijsko izvješće o poslovanju HDZ-a u 2014. i 2015. godini, koje je dobio jutros, Plenković je rekao kako ga još nije stigao proučiti, a da će to učiniti tijekom vikenda. Ipak, naglasio je da će se, kad bude na čelu stranke voditi sa 3 načela kad je riječ o financiranju - da ono bude zakonito, da je cijeli proces transparentan i naposlijetku odgovoran.

Uz Plenkovića su danas bili i Anđelko Stričak,  predsjednik varaždinskog županijskog HDZ-a i dr. Josip Križanić, član Predsjedništva HDZ-a. S obzirom na to da je prvu podršku za funkciju predsjednika stranke dobio upravo od Županijske organizacije HDZ-a Varaždin, Plenković je komentirao: - Suradnja s varaždinskim HDZ-ovcima je izvrsna. Ovdje sam bio puno puta i to ću činiti i dalje. Veselim se da zajednički, jedinstveni izađemo na predstojeće parlamentarne izbore.

U današnjem posjetu predstavit će kolegama svoj program. Danas je posjetio i Sisak, a poslijepodne će i Čakovec i Krapinu.

 

 

Komentari