ANKETA: Varaždince smo pitali o novom mandataru - "stručnjak koji ne zna u što se upušta"

Objavljeno: 24.12.2015. 11:07

Zadnja izmjena: 22.02.2016. 13:31

Foto: Nikola Kokotec

Hrvatsku političku scenu i javnost još potresa rasplet političke drame, odnosno, imenovanje novog mandatara, Tihomira Oreškovića. Riječ je o kandidatu oko kojeg su se usuglasili Domoljubna koalicija i Most...

 Time je realiziran zahtjev Mosta da mandatar nove Vlade bude osoba koja ne dolazi iz redova neke stranke. Orešković je hrvatskoj javnosti, osim manjem dijelu poslovnih krugova, relativno nepoznat. Najzapaženiju funkciju ovdje ostvario je kao predsjednik Uprave Plive, a 2014. godine imenovan je kao direktor Teve Europe.

Mišljenja pojedinaca polako se formiraju: dok jedni smatraju da je Hrvatskoj potreban menadžer koji će razumijeti stvarne probleme u gospodarstvu, drugi ističu kao prednost/nedostatak to što se Orešković nije bavio politikom.

Isto tako, činjenica je da je zbog lošeg hrvatskog, budući da je dugo živio i radio u Kanadi, Orešković počeo biti ismijavan na društvenim mrežama, posebno zbog izjave kod predsjednice ("Ovdje smo svi da služimo hrvatskim građevinama"). 

Bilo kako bilo, upitali smo Varaždince što misle o svemu tome: 

- Nadam se da će nešto "iskemijati" , premda teško u ovoj situaciji s obzirom na razmišljanja ljudi i političara, rekao je Darko Perečak

- Orešković je pravi čovjek i Hrvat te će sve riješiti, a ne oni kojekakvi koji su nas 20 godina vukli za nos. Sad će biti bolje, smatra Bogomir Pibežnik

 - Nažalost, mandatar nije baš dobar. Nije se bavio politikom te je dugo godina živio vani i ne zna kakva je situacija u Hrvatskoj, kazao nam je Drago Zlatar.

- Tihomir Orešković ima znanje, no, smatram da će ga Milanović "kočiti" u promjenama budući da on nije zasjeo na taj položaj, rekao nam je Megrle.  

- Oni svi gledaju samo svoj džep, a ne sirotinju, rekao je Radman

Ivan Nalesnik kaže sljedeće: 

- Političari će vući na jednu stranu, a on kao stručnjak na drugu stranu. Tu neće biti suglasja. Problem je u tome što je Orešković sam protiv svih. 

 - Novi mandatar nema pojma što ga čeka i žao mi je čovjeka jer nije svjestan u što se upustio, rekla je Marija Tarodi

 

 

Komentari