rasprava

Antolić Vupora danas u Saboru: Varaždin je transformiran iz grada slučaja u grad primjer

Objavljeno: 21.10.2021. 17:09

Zadnja izmjena: 24.09.2022. 14:37

Foto: Arhiva

U raspravi o uvođenju nove Strategije o sprječavanju korupcije za razdoblje od 2021. do 2030. godine, saborska zastupnica Barbara Antolić Vupora (SDP), obraćajući se u Hrvatskom saboru, izjavila je da je grad Varaždin danas jedan od primjera transformacije iz grada slučaja u grad primjer.

Varaždin je, kako se u Saboru izrazila Vupora - bio "grad prožet korupcijom i kosturima koji još uvijek ispadaju iz ormara". Kao potkrijepu svoje tvrdnje, Vupora je navela ugovor bivšeg direktora Čistoće, koji je navodno, prema pisanju Jutarnjeg lista, jamčio direktoru plaću još osam godina nakon njegove (eventualne) smjene.

- Varaždin je danas grad primjer. Nova vlast uvodi participativan i transparentan proračun, priprema se etički kodeks, no kosturi koje je ostavila bivša vlast i dalje ispadaju iz ormara. Izbori su presudili korupciji i bivšem gradonačelniku Čehoku, no on i danas vlada opozicijom - rekla je Vupora.

'Prva lasta ili prvi mačići?'

U tom kontekstu, za Strategiju za sprječavanje korupcije smatra da se nalazi na tragu rješavanje problematike, ali svejedno je, kako je istaknula, željela postaviti i pitanje:

Rekavši kako korupcija ima mnoga lica i mnoge primjere, Antolić Vupora zaključila je kako je nova strategija na tragu rješavanja ove problematike. 

- Jamči li strategija prestanak takvih aktivnosti i hoće li biti prva lasta ili će biti prvi mačići?  To ostaje otvoreno – rekla je Vupora.

Komentari