Stav sdp-a

Antolić Vupora: EU mora prepoznati značaj žalosnog događaja u Podrutama i trebamo raditi na tome

Objavljeno: 07.01.2022. 16:22

Zadnja izmjena: 07.01.2022. 16:27

Kod komemorativne kapele u Podrutama danas je obilježena 30. godišnjica pogibije petorice mirovnih promatrača Europske zajednice

Na komemoraciji je bila i saborska zastupnica i predsjednica Županijske organizacije SDP-a Varaždinske županije Barbara Antolić Vupora, koja je rekla:

– Ovaj žalostan događaj bilo je jedno od prvih iskustava Europske unije, sudjelovanje helikoptera kao dijela europske misije, tada Europske zajednice, predstavljalo je jedno od prvih akcija Europe u svom budućem sastavnom dijelu, Hrvatskoj. Značaj tog događaja za Europu je premalo prepoznat u tijelima sadašnje Europske unije. 

'Moramo ostvariti sudjelovanje tijela EU'

Kao primjer kakve posljedice donosi rat i što predstavlja poruku mira, potrebno je s kontaktima koje Hrvatska u Europi ima ostvariti  sudjelovanje tijela Europske unije na takvim manifestacijama– naglasila je Antolić Vupora. Uz predsjednicu ŽO SDP-a, počast su paljenjem svijeće uime GO SDP-a Novi Marof odali Jasmin Drčec i Marijan Gradišćak, a na komemoraciji je bio i SDP-ov potpredsjednik Županijske skupštine Željko Posavec.

Komentari