pomirenje struja uoči izbora

Renata Potočnik bit će zamjenica Barbare Antolić Vupore u kandidaturi za županicu

Objavljeno: 25.01.2021. 18:05

Zadnja izmjena: 25.01.2021. 22:44

Foto: Arhiva

Da će Barbara Antolić Vupora biti kandidatkinja za županicu, više nije naročita novost. Novost je da se županijski SDP sada i službeno odlučio za dvije žene, jer će kandidatkinja za Vuporinu zamjenicu biti dogradonačelnica Ludbrega Renata Potočnik.

Odlučeno je tako upravo danas poslijepodne na sastanku Županijskog odbora SDP-a, čime su, privremeno ili ne, stavili točku na dugogodišnji sukob između dvije glavne struje u svojim redovima: struje aktualne predsjednice Barbare Antolić Vupore i struje najjače organizacije SDP-a u županiji, one u gradu Ludbregu.

Svoju odluku obrazložili su sljedećim riječima:

- Barbara Antolić Vupora dugi je niz godina aktivna u politici Varaždinske županije, aktualna je saborska zastupnica i predsjednica Županijske organizacije SDP-a te uspješna poduzetnica. Renata Potočnik je uspješna menadžerica u renomiranoj međunarodnoj tvrtci i aktualna zamjenica SDP-ovog gradonačelnika Dubravka Bilića u Ludbregu, u kojemu je SDP dokazao kako se korektnom i konkretnom politikom s dokazano sposobnim ljudima uspješno vodi i razvija jedan grad – stoji u njihovom priopćenju.

Barbara Antolić Vupora od sada je, dakle, i službeno SDP-ova kandidatkinja za županicu, a Renata Potočnik kandidatkinja je za njezinu zamjenicu.

Komentari