oštar odgovor čehoku

Vupora stala u obranu Istera: Prijetnje licemjera dokazuju da smo na pravom putu

Vupora prema svemu sudeći aludira na riječi bivšeg gradonačelnika upućene jučer, kako će "uskoro progovoriti" o SDP-ovu vijećniku Bruni Isteru, koji je nedavno Čehoka prozvao da je namjerno nazivao deponije u Hrvatskoj, da ne prihvate varaždinsko smeće pa da tako izazove krizu vlasti...

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 28.09.2021. 10:22

Zadnja izmjena: 28.09.2021. 10:30

Premda je jučer u prvi plan izbila skulptura redovnika, u kojoj je dio građana prepoznao bivšeg gradonačelnika - Ivan Čehok je zapravo sazvao presicu, kako bi gradsku vlast optužio da mjesto direktora Čistoće namješta SDP-ovcu, i to s krajnjim ciljem da se, kako su rekli, koncesija namjesti njihovom koalicijskom partneru Hrvoju Petriću. Danas je, međutim, uslijedila oštra reakcija predsjednice županijskog SDP-a, Barbare Antolić Vupore, koja sudeći prema riječima iz njezina priopćenja, Čehoku nije željela ostati dužna.

Prije svega, predsjednica županijskog SDP-a Čehoka neizravno naziva - licemjerom.

- Licemjerno je prozivanje od onih koji su probleme stvorili, a verbalne prijetnje dokaz su da je SDP u Varaždinu na pravom putu, a to vide i građani - poručuje Vupora.

Kada je riječ o 'verbalnim prijetnjama', Vupora čini se aludira na riječi bivšeg gradonačelnika upućene jučer, kako će "uskoro progovoriti" o SDP-ovu vijećniku Bruni Isteru

Podsjetimo, do sukoba između Istera i Čehoka došlo je na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća, kada je Ister Čehoka prozvao da je nazivao deponije u Hrvatskoj, da ne prihvate varaždinsko smeće pa da tako izazove krizu vlasti.

'Sada treba hrabrosti'

Kada je riječ o samome natječaju za direktora Čistoće, Vupora kategorički odbacuje da se nekom članu SDP-a namješta pozicija, ali i naglašava kako bi jednako loše bilo diskriminirati i nekoga samo zato što je član neke stranke.

- Pred ustavom i zakonom svi moramo biti jednaki. Nažalost, onima koji se javljuju na natječaj u ovom slučaju treba i hrabrosti jer moraju rješavati probleme koje je ostavila prethodna vlast - kaže Vupora.

'Čehok je izgubio'

Na kraju, predsjednica županijskog SDP-a zaključuje kako je jasno kome su građani na posljednjim izborima s razlogom dali povjerenje.

- Povjerenje za bolji, drugačiji i pravedniji način vođenja Grada Varaždina dali su SDP-u, Nevenu Bosilju, zamjeniku Miroslavu Markoviću i njihovom timu. SDP upravo to radi. Rješava nagomilane probleme na gotovo svim područjima - zaključila je predsjednica županijskog SDP-a.

Komentari