uslijedila reakcija

Antolić Vupora kaže da Habek svoj saborski mandat treba ustupiti Bilićevoj zamjenici

Nakon 20 godina i tri mandata na čelu županijskog SDP-a, danas je tu stranku napustio Mario Habek uz obrazloženje da je današnji SDP stranka u kojoj vladaju međusobne optužbe i mržnja, u čemu on ne želi sudjelovati....
Objavljeno: 17.10.2018. 11:08

Zadnja izmjena: 17.10.2018. 11:18

Foto: Arhiva

Nakon 20 godina i tri mandata na čelu županijskog SDP-a, danas je tu stranku napustio Mario Habek uz obrazloženje da je današnji SDP stranka u kojoj vladaju međusobne optužbe i mržnja, u čemu on ne želi sudjelovati.

>>GOTOVO JE Nakon 20 godina Mario Habek napušta SDP!

Dodao je kako ne pregovara ni s jednom drugom strankom te da će u Saboru od sada djelovati kao nezavisni zastupnik. O tome se priopćenjem za medije očitovala aktualna predsjednica Županijskog SDP-a Barbara Antolić Vupora koja kaže: „Izražavamo žaljenje što je stranku napustio jedini saborski zastupnik SDP – a iz Varaždinske županije. Nažalost, Mario Habek ne govori istinu kad spominje da je protiv njega pokrenut postupak isključenja i to mu je loš alibi za njegove političke ambicije. Kolega Habek trebao je javnosti jasno reći svoje razloge istupanja iz SDP - a, a ne svojim istupom pokušati napraviti razdor u našoj stranci“, kaže Vupora dodajući da je stranka na području županije „konačno konsolidirana pod novim vodstvom“, te da stvaraju nove organizacije.

„Vodstvo SDP – a Varaždinske županije svakodnevno je u kontaktu s našim lokalnim čelnicima : Željkom Posavcem, Mariom Klapšom, Hrvojem Kovačem, Marijom Milakom i zajedno dogovaramo stranačke politike i akcije. Posebno je dobra suradnja s klubom zastupnika u Županijskoj skupštini koji djeluje samostalno i bez pritisaka i nije podložan pritiscima nijedne političke opcije. Stoga pozivamo kolegu Habeka da vrati mandat stranci, našoj županijskoj organizaciji kako bi u Saboru imali predstavnika koji je, podsjećamo, izabran isključivo glasovima SDP – ovih birača. Na našoj listi 2016. bila je i naša zamjenica gradonačelnika Ludbrega Renata Potočnik koja sad ima pravo ući u Sabor umjesto Habeka“, navodi dalje Vupora, uz zaključak kako je Mario Habek svojim postupkom napravio „najbolje za sebe“.

Komentari