priopćenje za medije

Antolić Vupora: Stričak je postao Čehokov trbuhozborac

Antolić Vupora u svojem obraćanju između ostalog tvrdi kako Stričak 'zastupa sve, samo ne interese građana Varaždina'..

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 12.08.2022. 08:46

Zadnja izmjena: 12.08.2022. 09:03

Nakon što je župan Varaždinske županije Anđelko Stričak nakon žalbe na javnu nabavu za zbrinjavanje bala rekao kako će 'Varaždinci tri puta platiti bale', priopćenjem za medije oglasila se predsjednica županijskog SDP-a Barbara Antolić Vupora koja je ovu izjavu nazvala 'neutemeljenom i paušalnom'.

Antolić Vupora u svojem obraćanju između ostalog tvrdi kako Stričak 'zastupa sve, samo ne interese građana Varaždina' . Uz to, navodi da je Stričak postao 'Čehokov trbuhozborac i glasnogovornik interesne skupine koja je planirala izvući novac iz gradskog proračuna'. 

- Stričakov stranački kolega, bivši ministar Tomislav Čorić propisao je jedini mogući hodogram Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost po kojemu sada i Grad Varaždin postupa. Isti Fond je sa 40 posto odlučio i sufinancirati cijeli projekt. O čemu to onda župan Stričak priča i čiju on to politiku provodi?! Svoju ili politiku njegovih koalicijskih partnera kojima je u interesu da novac dobije “druga strana”? - napisala je Vupora.

Kako dodaje,  SDP i njegov gradonačelnik sa suradnicima je krenuo s izrazito transparentnim i otvorenim načinom rješavanja komunalnog otpada. 

- Župane, primite se posla iz svoje nadležnosti, i ne budite zapreka za realizaciju dobrih projekata u interesu svih građana Varaždina, kao i cijele Varaždinske županije - poručuje u priopćenju.

Komentar Anđelka Stričaka

Podsjetimo, na pitanje komentira razvoj situacije u vez zbrinjavanja bala, Anđelko Stričak je rekao: – Što drugo reći, nego - očekivano. Grad Varaždin raspisao je novi natječaj bez da je riješio pitanje postojećeg ugovora o interventnom zbrinjavanju te koncesije, koji su još uvijek važeći. Ako će sada Grad Varaždin zbog toga morati platiti odštetu (a druga strana sigurno smatra da bi trebao), onda dolazimo do bolne činjenice koju sam najavio, a to je da će Varaždinke i Varaždinci triput platiti bale.  

Komentari