dan crvenih haljina

Antolić Vupora: Žene, ujedinimo se u borbi za svoje zdravlje, danas nosimo crveno!

Objavljeno: 02.02.2024. 12:50

Zadnja izmjena: 02.02.2024. 12:50

Bolesti srca i krvnih žila su vodeći uzrok smrti žena u Hrvatskoj i svijetu, ali mnoge žene nisu svjesne rizika i simptoma koji ih mogu ugroziti. Upravo stoga, ističe saborska zastupnica Barbara Antlić Vupora, treba podići svijest i educirati žene o tome kako zaštititi svoje srce i svoje zdravlje.

Na važnost prevencije i liječenja bolesti srca i krvnih žila podsjeća i današnja javno zdravstvena kampanja Dan crvenih haljina koja je pokrenuta kako bi se podigla svijest o moždanom udaru kod žena.

- Ne smijemo zaboraviti da većinu bolesti možemo spriječiti zdravim životnim navikama, aktivnom brigom o svom srcu i općenito zdravlju, redovitim preventivnim pregledima, zdravom prehranom i tjelesnom aktivnošću. Nezdrave navike i stres trebamo izbjegavati, a upravo su žene svakodnevno izložene stresu, preopterećene obvezama koje imaju na poslu i u obitelji - navodi Antolić Vupora.

Inače, kampanja Dan crvenih haljina provodi se i s ciljem da se brojne žene barem taj jedan dan u godini ujedine u borbi za svoje zdravlje, kako bi same bile inspiracija ostalima da učine isto.

Komentari