hrvatski sabor

Antolić Vupora: “Žeton zakon” o mirovinskom osiguranju je najnovija HDZ- ova kozmetika

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 06.10.2022. 09:02

Zadnja izmjena: 06.10.2022. 09:27

Saborska zastupnica i predsjednica Županijske organizacije SDP – a Varaždinske županije raspravljajući o izmjenama i dopunama Zakona o mirovinskom osiguranje u Hrvatskom saboru rekla je kako se radi o “žeton zakonu”.

Kako je navela Antolić Vupora, “zakon je više kozmetički, nego koristan i njima umirovljenici dobivaju mrvice sa stola'.

- Ide u korist nekim kategorijama umirovljenika, no u isto vrijeme inflacija je 12 posto, a cijene režija i osnovnih prehrambenih proizvoda su skoro duple - rekla je Antolić Vupora te dodala kako hrvatske prosječne mirovine od oko 2.800 kuna uvelike zaostaju za mirovinama u susjednima državama u kojima su 3 puta veće.

Podsjetila je kako je SDP već predlagao pravedniji obračun mirovina koji bi pratio inflaciju. Jedna od mjera je i da država umirovljenicima treba podmiriti režije ako im one prelaze 30 posto dohotka kućanstva.

- Umirovljenicima se daju ostaci ostataka, a stiže nam zima. Pitanje je koliko će si umirovljenika moći priuštiti grijanje? Vrlo malo. Ovo je možda ispunjenje jednog od dogovora HDZ – a i nove ruke Silvana Hrelje za održanje ovakvog HDZ-a ali je paušalno u zakonskom i svakom smislu – više kozmetički nego sadržajno - zaključila je Antolić Vupora.

Komentari