važnost sinergije

ARBORETUM OPEKA Evo što je načelnik Kostanjevac odgovorio na Štromarovu izjavu kako projekt 'ide dalje'

Objavljeno: 10.03.2017. 14:01

Zadnja izmjena: 10.03.2017. 14:01

Foto: Arhiva

U većini medija objavljen je  tekst naziva  Projekt  'Arboretum Opeka - Zeleni centar kulture'  ide dalje, ali smatram da ljudima treba predočiti  istinu o projektu  o kojem  govori župan, stoji u priopćenju načelnika Općine Vinica, Marijana Kostanjevca.

Načelnik u svom priopćenju ističe kako će financijska sredstva, ukoliko se i ona odobre biti iskorištena isključivo za završetak projektne dokumentacije, a koja bi onda trebala biti temelj za kandidiranje projekta za sredstva Europske unije.

Nadalje, načelnik Kostanjevac se također osvrće i na popis partnera među kojima nema Općine Vinice i kako je nedopustivo i opasno prijavljivati ili provoditi projekte u kojima domicilna Općina ne sudjeluje.

U svom priopćenju, načelnik se osvrće i na tvrdnje župana Štromara kojima navodi kako će se kroz projekt obnoviti cijeli Arboretum, dvorac Opeka, Vrtlarova kuća, Pranger, Pil Sv. Ivana Nepomuka i sl.

'Općina će podržati sve aktivnosti oko projekta'

Prema riječima načelnika Kostanjevca, Vrtlareva kuća se već obnavlja sredstvima Ministarstva kulture, a projekt je povjeren Hrvatskom restauratorskom zavodu. Nadalje,  Pranger (sramotni stup) i Pil sv. Ivana Nepomuka  također se već obnavljaju kroz projekt  DETOX  koji Općina Vinica provodi u okviru programa prekogranične suradnje Interreg V-A Slovenija Hrvatska, stoji u priopćenju.

Iako su još četiri faze do donošenja odluke o financiranju spomenutog projekta vodstvo  Općine Vinica podržat će sve aktivnosti oko projekta revitalizacije  parka Arboretuma Opeka, a koji  je Općina  i započela  još 2007. godine., zaključuje načelnik Kostanjevec u svom priopćenju i dodaje kako zbog toga interes mora biti obostran i u sinergiji, inače mu je sudbina određena već unaprijed kao i svim dosadašnjim Štromarovim projektima. 

 

Komentari