sjednica vijeća

Gradsko vijeće prihvatilo otplatu duga Max Böglu u iznosu od 12 milijuna kuna

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 13.07.2021. 18:11

Zadnja izmjena: 13.07.2021. 18:11

Foto: Dino Možek

Gradsko vijeće prihvatilo je danas prijedlog zaključka o davanju suglasnosti na sklapanje Ugovora o nagodbi radi obročne otplate dospjelog dugovanja Grada Varaždina prema T.PN Drava.

Ovim ugovorom bi se dug od 12 milijuna kuna prema Max Böglu koji je nastao usred neplaćanja pune cijene najamnine za Arenu Varaždin trebao otplatiti u roku od 12 mjeseci.

- Grad je usred Covid krize prestao plačati punu cijenu najamnine, dok je država svoj dio plaćala redovito, ali partneri odbijaju prihvatiti sniženu cijenu najamnine - objasnio je Marković i dodaje kako će se nakon otplate duga raditi na tome da se mjesečna najamina za Arenu smanji.

S druge strane oporba je u raspravi tvrdila kako Gradsko vijeće ne smije tako olako donijeti odluku te predlagala da se pregovori nastave jer partneri nisu ispoštovali ugovor. - Mi smo obavijestili Njemce da nisu ispunili standarde kvalitete zbog Covida. Kada su oni rekli da ne pristaju na smanjenu cijenu najamnine, mi smo rekli da ćemo ih morati teretiti za sve ono što nije bilo ispunjeno ugovorom. Vi trebate i dalje pregovarati jer ne vidim silu da mi to moramo platiti- kazao je Čehok za govornicom.

Komentari