objavljene prijave

Zlatan Avar kandidat za ravnatelja programa na HRT-u. Ovo o njemu možda niste znali

Zlatan Avar na HRT-u radi od 2001. godine. Do sada je obnašao mnoge ravnateljske funkcije, a u odjelu Informatike bio je voditelj razvoja IT-a. Za ravnatelja HRT-a prvi put se kandidirao 2012. godine, te izjavio kako je upravo na HRT-u shvatio koliko politika utječe na sve segmente društva...
Objavljeno: 24.12.2021. 08:49

Zadnja izmjena: 24.12.2021. 08:53

Nakon imenovanja novog glavnog ravnatelja Hrvatske radiotelevizije, raspisan je natječaj za novog ravnatelja programa HRT-a, a jedan od kandidata je varaždinski gradski vijećnik i zamjenik gradonačelnika u prošlom mandatu, Zlatan Avar.

- Po mom sudu ravnatelj programa HRT treba biti osoba koja će kao menadžer paziti na to da se balansira između javne uloge HRT-a, financijske dobiti, ali i troška koji mora biti u granicama propisanog budžeta, te da se poštuje ugovor kojeg HRT potpisuje s Vladom RH - rekao je Avar za Jutarnji list

Podsjetimo, Zlatan Avar kandidirao se za ravnatelja HRT-a prvi put 2012. godine, a kako je rekao, upravo je na HRT-u shvatio koliko politika utječe na sve segmente društva. 

- U 16 godina, koliko sam proveo tamo, puno su uložili u mene kao svojeg djelatnika, a smatram da sam kroz svoj rad to i vratio. Međutim, 2012. godine otvorio se natječaj za ravnatelja koji je sadržavao sve prednosti jednog IT menadžera s poslovnim znanjima i to je bila prilika koja se ne propušta. Nisam naravno bio naivan i mislio da će me izabrati, ali već sam imao dovoljno godina, znanja i iskustva da počnem pokazivati ambiciju, te sam se kandidirao - rekao je u 2018. godini za eVaraždin.

Karijera na HRT-u

Zlatan Avar na HRT-u radi od 2001. godine. Do sada je obnašao mnoge ravnateljske funkcije, a u odjelu Informatike bio je voditelj razvoja IT-a. Od 2017. do 2021. godine bio je dogradonačelnik Varaždina, nakon čega se vratio na HRT gdje sada radi kao stručni suradnik u Informatici. Avar smatra da je funkcija ravnatelja programa idealna za IT menadžera s poslovnim znanjima.

Biografija

Zlatan Avar spada u prvu generaciju IT-evaca stasalih na FOI-u 1990.-ih godina. Prvo radno mjesto bilo mu je u MDV centru u Varaždinu gdje je radio kao referent nabave i prodaje. Godine 2013. prvi put se samostalno kandidirao za gradonačelnika, a u prošlom je mandatu bio zamjenik gradonačelnika Ivana Čehoka. Deklarira se kao politički i svjetonazorsk liberal, no ističe da je katolik koji drži do vrijednosti Domovinskog rata.

Komentari