priopćenje za medije

Čehokova lista: Čačić je dužan kriminal o kojem govori prijaviti, mi dajemo rok od sedam dana

Objavljeno: 05.05.2022. 09:03

Zadnja izmjena: 05.05.2022. 09:58

Nezavisna lista Ivana Čehoka danas se oglasila priopćenjem za medije u kojem kažu kako se u Gradu događa "upravo ono na što su upozoravali".

Čačić tvrdi da je grad opljačkan nagodbom i da je grad ucijenjen da se ovakva nagodba mora donijeti. S druge strane, Marković priznaje da su građani preplatili zemljište ovakvom nagodbom - napisali su.

Dodali su kako ima nešto "još nevjerojatnije".

- Još više je nevjerojatno obrazloženje  Čačića da su oni podržali odluku premda je riječ o pljački jer nisu imali dovoljno znanja pročitati dokument. To ne čudi s obzirom da je jedini interes Čačića je namjestiti Reformiste na ključne pozicije u gradu. Čačić, kao glavni Bosiljev koalicijski partner očito raspolaže informacijama koje se skrivaju od javnosti. Stoga, upozoravamo Čačića i Markovića da su dužni takav težak oblik kriminala prijaviti.

Zaključno, gradskoj vlasti, kako su rekli, daju rok od sedam dana da im pokažu račune da je poljoprivredni proizvođač Cafuk uredno plaćao zakup - ili će sami prijaviti sumnje u pogodovanje.

O čemu se radi?

Kada je riječ o prozivci predsjednika Reformista, Nezavisna lista Ivana Čehoka osvrće se na ovotjedno gostovanje Radimira Čačića u eTV studiju, gdje je izjavio kako je njegova stranka tražila pisanu garanciju od SDP-a da je nagodba s TH Investom najbolji način da se pristupi problematici s balama u Brezju, te da se stvari pomaknu s mrtve točke, iako oni, kako je rekao, nemaju nikakve sumnje da su građani Varaždina "ponovno opljačkani".

- Ako su sve najbolje angažirali i ako iz toga proizlazi da Grad ne može pobjeći iz te ucjene, nek to potpišu, mi ćemo s povjerenjem u njih to podržati. Naši vijećnici to ne mogu znati, to su hrpe papira, treba plaćati eksperte, što ne mogu vijećnici nego Grad, koji to i radi. Druga stvar koju smo tražili  je da potpišu kako, nakon što nas ovi ponovno „oderu“, više neće biti prepreka u sanaciji bala.

 

Komentari