prodaja zemljišta

Avar o slučaju TTS: Bosilj i Marković pokazuju sklonost otimačini privatne imovine

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 24.03.2021. 13:46

Zadnja izmjena: 24.03.2021. 14:03

Priopćenjem za medije oglasio se varaždinski dogradonačelnik Zlatan Avar, a vezano uz prodaju zemljišta TTS-u koju je SDP nazvao „pogodovanjem“. 

Naime, 2007 . TTS je s Gradom Varaždinom sklopio Ugovor o pravu građenja, obvezujući se da će izgraditi moderan sportski park s pratećom ponudom. Ugovorom je dobio zemljište, te se obvezao plaćati mjesečnu naknadu sljedećih 30 godina. Kako piše Avar, dva čelna čovjeka SDP-a ''nisu u stanju pročitati zakon'' i shvatiti da se zemljišta na kojem je zasnovano pravo građenja vraća vlasniku, ali je vlasnik dužan platiti razliku za koju je zemljište vrijednije ako je sagrađen objekt.

- Prirodno je i poslovno logično da u pola razdoblja trajanja prava građenja investitor i Grad razgovaraju o budućim odnosima. Gradsko vijeće će odlučiti hoće li ostati pravo građenja ili će se zemljište prodati kako bi TTS mogao dalje investirati i aplicirati prema EU fondovima - napisao je između ostalog Avar i dodaje kako Bosilj i Marković '' pokazuju svoju sklonost otimačini privatne imovine kako su to u mračna vremena radili njihovi prethodnici''.

  • Secirali smo slučaj TTS: Što tvrdi SDP, a što TTS koji protiv SDP-a najavljuje tužbu, više ovdje.

Komentari