reakcija na istup zdravke grđan

"Da gospođa duže živi u Varaždinu, znala bi da prirez nema veze s Čehokom"

Po prvi put otkako je objavila kandidaturu, Zdravka Grđan izravno je prozvala gradsku vlast, a sada joj je stigao i "prvi odgovor"...
Objavljeno: 09.02.2021. 13:30

Zadnja izmjena: 09.02.2021. 14:05

Foto: Arhiva

Zamjenik gradonačelnika Zlatan Avar reagirao je na današnju konstataciju nezavisne kandidatkinje Zdravke Grđan, koja je gradonačelnika Čehoka prozvala za 10-postotni prirez...

Avar se tom prilikom izrazio riječima kako Zdravka Grđan u Varaždinu "prekratko živi" i "ne poznaje upravnu povijest grada".

— Odluka o uvođenju prireza donesena je 1993.  godine i nema veze s nama. Ona bi, s druge strane, trebala znati da je njezin politički mentor, Čačić, 2005.  godine nagovarao općine da uvode prirez kako bi mogao financirati svoje JPP projekte. Gospođa neka malo duže živi u Varaždini i nek' se informira — rekao je Avar.

Podsjetimo, u dosada najžešćem medijskom istupu, Zdravka Grđan gradonačenika Ivana Čehoka prozvala je za 10-postotnu stopu prireza, za koju je ustvrdila da je uvedena još 2003., odnosno da ju je uveo "upravo Čehok". Obećala je pritom — ukoliko dobije izbore — spomenutu stopu prireza smanjiti do 50 posto.

Komentari