priopćenje za medije

Avar: Na vlasti su financijske štetočine koje će Grad zadužiti za 220 milijuna kuna

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 07.07.2022. 10:19

Zadnja izmjena: 07.07.2022. 10:19

Nakon što je gradska vlast jučer priopćila kako će Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost sufinancirati rješavanje baliranog otpada u iznosu od 40 posto, priopćenjem za medije javio se Zlatan Avar iz NL Ivana Čehoka koji novu vlast naziva 'financijskim štetočinama'.

Avar u priopćenju između ostalog piše kako je nova gradska vlast zadužiti Grad Varaždin za oko 220 milijuna kuna s kamatama.

- Naša nagodba nije predviđala zaduženje grada za bale i mi smo planirali povrat PDV-a. Bosiljev način znači zaduženje grada, što s kamatama iznosi oko 220 milijuna kuna i nema povrata PDV-a. Podsjetit ću da su upravo Bosilj i Budimo grad 2020. godine urlali po gradu da se grad ne smije zadužiti, prozivali su da zadužujemo naše praunuke, da je to financijski bankrot grada - napisao je Avar.

Što se tiče sufinanciranja od strane Fonda, Avar tvrdi kako je Čehokova vlast tražila stopostotno financiranje.

- Mi imamo na vlasti financijske štetočine, koje su raskinule našu nagodbu koja je bila integralno jeftinija samo od Bosiljevih bala. Mi smo tražili 100% financiranje, oni su sada izrazili spremnost da financiraju samo 40%, što je vraćanje na staro, a sada se jasno vidi da iza ovakvog modela stoji Radimir Čačić - stoji u priopćenju koje potpisuje Avar.

Komentari