reagirao na priopćenje

Avar: ''Reformisti su umjesto ambrozije poslali fotografiju ljekovite biljke zlatnice''

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 14.08.2019. 11:42

Zadnja izmjena: 14.08.2019. 11:48

Nakon što je Mirjana Soldatek, predsjednica mjesnog ogranka Reformista Kučan Marof poslala priopćenje u kojem je istaknula kako ''gradska vlast ima važnijih problema nego uništavanje ambrozije koja raste na ulazu u mjesni odbor Kučan Marof'', reagirao je i dogradonačelnik Zlatan Avar.

<< Reformisti iz Kučan Marofa apeliraju na gradsku vlast da se uništi ambrozija >>

Avar je u priopćenju poručio kako su Reformisti ovim istupom pokazali ''do sada nezabilježenu razinu politikanstva'' jer su, kako je naveo Avar, uz priopćenje poslali fotografiju polja na kojem se uopće ne nalazi ambrozija nego zlatnice ili zlatošipke, ljekovite biljke koja raste na neobrađenim površinama.

Što se pak ukljanjanja ambrozije tiče, Avar ističe kako je upravo u tijeku nadzor nad površinama koje su zarasle u ambroziju kako bi se utvrdilo tko je vlasnik takvih zemljišta i naredilo uklanjanje.- Sukladno zakonskim odredbama Grad nema nadležnosti ulaziti u privatno vlasništvo i na svoju ruku uklanjati ambroziju. Ali kako to biva, Reformisti prvo zahtijevaju nezakonito postupanje da bi drugi dan mogli pisali anonimne prijave - napisao je Avar i dodao kako nad velikim zapuštenim poljoprivrednim površinama oko Varaždina grad nema teritorijalnu nadležnost. 

 

 

Komentari