AZRA zaposlila SDP-ovku Liviju Faić: Imam sve kvalifikacije za to radno mjesto

Objavljeno: 15.04.2015. 12:50

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

U posljednje vrijeme zapošljavanja u javnim ustanovama, agencijama i tvrtkama u vlasništvu Grada Varaždina ili Varaždinske županije pod velikim su povećalom javnosti. Osobito ako uzmemo u obzir trend zapošljavanja po stranačkoj i političkoj podobnosti, što je u posljednje vrijeme gotovo svakodnevna pojava oko nas.

Osim SDP-ovke Ružice Conar, kojoj će stranačka knjižica najvjerojatnije osigurati mjesto ravnateljice Dječjeg vrtića Varaždin, pod povećalom javnosti našla se i SDP-ovka Livija Faić.

Livija Faić, predsjednica Foruma žena SDP-a, zaposlila se u Agenciji za razvoj Varaždinske županije. Da je informacija točna, potvrdila nam je sama Faić.

- Točno je da sam zaposlena u Agenciji za razvoj Varaždinske županije – AZRA D.O.O., na radnom mjestu stručni suradnik za upravljanje projektima, kao zamjena za radnice koje koriste pravo na rodiljni dopust, na određeno vrijeme - odgovorila nam je Faić.

Kako je navela, zbog povećanog opsega posla i rokova projekata, zaposlena je na temelju već ranije poslane otvorene molbe u AZRA-u. 

- S obzirom na to da nisam bila u radnom odnosu, a za takav način zapošljavanja nije predviđeno raspisivanje natječaja u trgovačkim društvima, kao što je AZRA, temeljem poslane otvorene molbe pozvali su me u agenciju - objasnila je Faić.

Što se tiče potrebnih kvalifikacija za spomenuto radno mjesto, Faić je nagasila kako ima teorijsko i praktično znanje u ovom području.

- Sudjelovala sam na nekoliko edukacija koje je već prije provodila AZRA, stoga sam i poslala svoj životopis i molbu Agenciji, ali i na edukacijama u Zagrebačkoj i Međimurskoj županiji (vidljivo iz mog CV-a). Između ostalog, edukaciju za voditelja EU projekata, kako osmisliti i napisati projekt, kako provesti EU projekt, brojne radionice namijenjene, ne samo upravljanju projektima, već i poduzetništvu, izradi različitih planova, a ujedno sam i trenerica za poduzetništvo te imam i praktično iskustvo u provođenju projekata - navodi Faić i dodaje kako je iz navedenog vidljivo da posjeduje kvalifikacije potrebne za ovo radno mjesto.

Naposljetku, Faić je istaknula kako se nada da sve navedeno neće biti dovedeno u pitanje zbog njene stranačke pripadnosti.

- Iz svega je vidljivo da posjedujem kvalifikacije potrebne na ovom radnom mjestu, no osoba sam otvorena za kontinuirano usavršavanje svojih znanja i vještina, na svakom radnom mjestu koje sam do sada obavljala te ću to primjenjivati i dalje, a nadam se da sve navedeno neće biti dovedeno u pitanje, samo zbog moje stranačke pripadnosti - zaključila je Faić.

Ime Livije Faić spominjalo se prošle godine kada je bio raspisan natječaj za direktora gradske tvrtke Vartop. Tada se nagađalo da je mjesto rezervirano upravo za nju, no Faić je to oštro demantirala, a na mjesto direktora Vartopa zaposlen je Dubravko Vrdoljak, iz redova HNS-a.

Kako doznajemo, Vrdoljaku treba svega dvije godine do mirovine. Ako uzmemo u obzir da je gradonačelnik Goran Habuš najavio kako će se Vartop kroz dvije do tri godine ugasiti, jer se teži tome da građani pređu na etažno grijanje s grijanja preko kotlovnica, Vrdoljaku se baš zgodno sve poklopilo. A bio je i jedini kandidat koji se javio na natječaj.

Osim Ružice Conar, čija će se sudbina znati već ovog petka, posljednjih se mjeseci spominjalo i ime SDP-ovke Tatjane Šac. Za nju je navodno bio namješten natječaj u Gradu Varaždinu, točnije u Upravnom odjelu za društvene djelatnosti, a trebala je, između ostalog, sudjelovati u provođenju projekata Europske unije.

Među uvjetima za radno mjesto, za koje je očekivana početna bruto plaća 9.701,69 kuna, kako je bilo navedeno u natječaju, nije potrebno govoriti niti jedan strani jezik. Traži se samo poznavanje rada na računalu, godina dana radnog iskustva u struci te zvanje magistra struke ili stručnog specijalista društvene ili humanističke struke. Ipak, do zapošljavanja Šac nije došlo.

Usput rečeno, jako je zanimljiv i podatak da je gradski vijećnik Josip Dreven iz HNS-a u gradskoj tvrtki Varkom navodno zaposlio ni manje ni više nego - svoju kćer. A da se uopće ne dotaknemo zapošljavanja na stručno osposobljavanje i u Gradu Varaždinu i u Varaždinskoj županiji, za što je također potrebna odgovarajuća članska iskaznica.

Jesu li navedeni slučajevi samo nagađanje medija ili pojedinaca, tek će se vidjeti. Naime, vladajući imaju još dvije godine za ugodno se smjestiti...

Komentari