bezvoljni pregovori

SDP će imati kandidatkinju za županicu?

Čačić navodno nije niti nazočio sastanku, a polazišna pozicija SDP-a bila je da "mogu dati zamjenika"...
Objavljeno: 22.01.2021. 07:13

Zadnja izmjena: 22.01.2021. 10:23

Foto: Arhiva

Kako neslužbeno doznajemo, propali su pregovori SDP-a i Reformista o eventualnoj zajedničkoj listi za Županijsku skupštinu…

U kuloarima se može čuti kako stvarne volje za koalicijom zapravo nije ni bilo: Radimir Čačić navodno nije niti nazočio sastanku, a polazišna pozicija SDP-a bila je da "mogu dati zamjenika". SDP, međutim, neće imati kandidata za župana, nego bi trebao imati kandidatkinju za županicu - a to bi navodno trebala biti upravo predsjednica županijskog SDP-a i saborska zastupnica Barbara Antolić Vupora.

Još sredinom studenoga prošle godine, SDP je istaknuo i svojeg kandidata za gradonačelnika Varaždina – Nevena Bosilja, a mjesec dana kasnije i kandidatkinju za načelnicu Trnovca Bartolovečkog – Sonju Ružić Cvrtnjak. Očekuje se i kandidatura Maria Klapše za načelnika u Maruševcu, te nema sumnje da Dubravko Bilić i Željko Posavec kreću po nove mandate u jedina dva mjesta gdje je SDP do sada obnašao izvršnu vlast – u Ludbregu i Petrijancu.

Za jednoga više

Kada je riječ o općinama, SDP svugdje – osim u Općini Petrijanec – pokušava ući u prostor HNS-a, odnosno osvojiti načelničke pozicije tamo gdje su dosada imali svoje zamjenike. Najveći "skok" u broju zamjenika SDP je doživio 2013. godine, kada su ih stekli u 12 JLS-ova. Četiri godine ranije imali su ih više nego dvostruko manje - svega pet, a od posljednjih lokalnih izbora imaju ih sedmero. Svega jedna nova izvršna funkcija, SDP-u bi, dakle, značila veliki pomak.

Komentari