obljetnica

Barbara Antolić Vupora na obilježavanju 79. godišnjice Šemovačke bitke

Objavljeno: 04.10.2022. 19:26

Zadnja izmjena: 04.10.2022. 19:28

Saborska zastupnica i predsjednica ŽO SDP-a Varaždinske županije Barbara Antolić Vupora prisustvovala je obilježavanju 79. godišnjice Šemovačke bitke.

Kako je naglasila, suočeni s ratom u Ukrajini ponovno uočavamo riječ 'fašizam' na djelu.

-Vidimo da su i među našim mladima ideje nasilništva itekako prisutne. Zato je važno da svi prosvjetni djelatnici, javni i politički čimbenici na takvim događajima podsjećamo na povijesne događaje i mlade naraštaje učimo kako to moramo izbjeći da ne bi gledali trupla i mrtve mlade koje nam donosi fašizam. To donosi mržnju među narodima, mržnju prema različitima – upozorava Antolić Vupora koja je pozdravila predstavnike općina i gradova raznih političkih opcija koji moraju biti ujedinjeni u jasnom ukazivanju na naše antifašističko, europsko opredjeljenje.

- Jedino tako možemo biti primjer mladim naraštajima, njegujući spomen obilježja, spomenike i nazivlja ulica. Kome smeta Trg Slobode? A to se desilo, Trg Slobode je negdje ukinut. Ne želim prozivati, pozivam - vratite takvo nazivlje. Vratite slobode, čuvajte slobode! Ona ne dolazi, nju treba izboriti i stalno njegovati – zaključila je.

Komentari