PRIOPĆENJE ZA MEDIJE

Barbara Antolić Vupora (SDP): Situacija u varaždinskoj bolnici je alarmantna

Objava Socijaldemokratske partije Hrvatske (SDP)

Objavljeno: 22.04.2021. 08:36

Zadnja izmjena: 22.04.2021. 08:45

Foto: Objava Socijaldemokratske partije Hrvatske (SDP)

Situacija u varaždinskoj bolnici je alarmantna i došli smo u situaciju kad će liječnici morati birati koga će staviti na respirator, a tko će ostati bez aparata o kojemu mu ovisi život, istaknula je Barbara Antolić Vupora, SDP–ova saborska zastupnica i kandidatkinja za županicu Varaždinske županije.

- Uputila sam amandman Vladi da osiguraju 2 milijuna kuna za kupnju novih respiratora OB Varaždin, a vladajuću predvođeni HDZ–om to su glatko odbili. Važnije im je bilo taj novac poslati izvan Hrvatske. Sada smo suočeni s ogromnom krizom u varaždinskoj bolnici kad su, kako i sam ravnatelj kaže, na raspolaganju ostala samo 3 respiratora. A jučer je samo u sat vremena 5 novih pacijenata završilo na respiratoru - upozorava Antolić Vupora.

Zastupnica napominje da smo nespremno ušli i u treći val pandemije s nedovoljnim brojem liječnika i medicinskih sestara i bez odgovarajućih aparata.

- Zahtijevam od ministra Beroša da hitno osigura novac za nove respiratore u varaždinskoj bolnici. Ljudima u Varaždinskoj županiji to je od životne važnosti i ne želimo isprike ili obećanja jer više ne možemo čekati. Kritično je - odlučna je Antolić Vupora.

Komentari