zrinski istrčao pred rudo

Barbara Antolić Vupora: Svjesni smo da je Radimir Čačić favorit, ali...

SDP-ov Luka Zrinski odustao je od kandidature za župana, te je županijska organizacija SDP-a sada formirala tim za pregovore sa strankama od centra na lijevo. Za Zrinskog kuloari kažu da je „istrčao pred rudo“, a nama je predsjednica županijskog SDP-a, Barbara Antolić Vupora, otkrila tko se, uz nju kao predvodnicu, sada nalazi u timu za pregovore...
Objavljeno: 17.12.2020. 09:42

Zadnja izmjena: 17.12.2020. 10:20

Foto: Arhiva

SDP-ov Luka Zrinski odustao je od kandidature za župana, te je županijska organizacija SDP-a sada formirala tim za pregovore sa svim strankama od centra pa na lijevo...

Za Zrinskog kuloari kažu da je „istrčao pred rudo“, a nama je predsjednica županijskog SDP-a, Barbara Antolić Vupora, otkrila tko se, uz nju kao predvodnicu, sada nalazi u timu za pregovore s drugim strankama. To su njezini zamjenici Neven Bosilj i Miroslav Marković, te predstavnici SDP-ove izvršne vlasti Dubravko Bilić i Željko Posavec.

SDP će, kako nam otkriva Vupora, pregovarati s Reformistima, HNS-om, HSS-om i HSU-om, te će svakoj jedinici lokalne samouprave pristupit će zasebno – „nema vezanih priča“,  kaže Vupora. Kada je riječ Županiji, SDP neće a priori tražiti mjesto predsjednika Skupštine koje ovisi o konačnom rezultatu stranke na izborima, ali će se evenutalno razgovarati o mjestu zamjenika župana.

"Možemo i samostalno"

Na pitanje kako teku pregovori s konkretno Reformistima, Vupora kaže da još nisu ni počeli.

- Naša pozicija je u odnosu na različite stranke različita i sve opcije su otvorene, pa i opcija da na izbore izađemo samostalno. Mi znamo da je favorit dosadašnji župan jer će lakše obraniti svoju poziciju, no prema svim anketama mi dobivamo 20 posto glasova u startu i to moramo opravdati na način da damo svojeg kandidata. Nećemo, međutim, srljati u salto mortale i učiniti nešto što bi nam nakon izbora donijelo lošiju poziciju nego što je imamo danas. Ne želimo ni brak koji bi bio neplodan, nego puno djece i u budućnosti župana – rekla je Vupora.

U kojoj budućnosti?

– Budućnost može biti za šest mjeseci, ali i za četiri godine – odgovorila je, dodajući da SDP trenutno ima više potencijalnih kandidata..

Što se tiče Grada Varaždina, Vupora ističe da je ta „priča zaključena“. Neven Bosilj je kandidat, Miroslav Marković njegov zamjenik, a otvoreni su jedino za eventualnu podršku drugih stranaka.

Komentari