priopćenje za medije

Barbara Antolić Vupora traži hitnu isplatu covid dodatka umirovljenicima

Objava Socijaldemokratske partije (SDP)

Objavljeno: 07.04.2021. 12:30

Zadnja izmjena: 07.04.2021. 12:32

Saborska zastupnica i predsjednica SDP–a Varaždinske županije Barbara Antolić Vupora danas je na aktualnom prijepodnevu u Hrvatskom saboru pitala premijera Andreja Plenkovića hoće li njegova vlada isplatiti covid dodatak za umirovljenike.

„Naši umirovljenici najviše su pogođeni covid krizom i treba im se pomoći iz državnog proračuna. Oni nemaju novca kako bi kupili odgovarajuću zaštitnu opremu, kvalitetniju hranu, dodatke prehrani i lijekove koji ne idu na recept. Stoga vas pitam hoćete li i kad isplatiti umirovljenicima covid dodatak kako ste najavljivali ?“, rekla je Antolić Vupora.

Nakon premijerova odgovora kojime nije bila zadovoljna, SDP-ova kandidatkinja za županicu Varaždinske županije rekla je kako su mirovinski fondovi samo na prodaji Leda, kojemu su nekad bili u vlasništvu, izgubili puno više od 700 milijuna kuna koliko je potrebno za isplatu covid dodatka.

„Sladoled je otišao HDZ – u i savjetnicima iz Borga, a umirovljenicima je ostao samo drveni štapić“, zaključila je Barbara Vupora Antolić.

Objava Socijaldemokratske partije (SDP)

Komentari