nastup ujedinjene oporbe

eTV - Pet teza kako se Batinić održava na vlasti i zašto je navodno na putu bez povratka

S kolegom iz SDP-a Mihaelom Slunjskim u ocjenama vladavine Milorada Batinića složio se i HNS-ov vijećnik Nikola Sedlar, a zajednički su u suštini ustvrdili kako je ivanečki gradonačelnik zapravo ostao sam te izgubio bilo kakav utjecaj…
Objavljeno: 03.10.2022. 12:16

Zadnja izmjena: 03.10.2022. 13:56

'Batinić je najkulturniji, najpristojniji i najpristupačniji politikant kojeg je Grad Ivanec do sada imao', riječi su kojima je ivanečki gradski vijećnik Mihael Slunjski započeo svoj slikoviti opis modela na koji se ivanečki gradonačelnik na vlasti održava već 17 godina.

Teza 1: 'Sakrio se iza malih projekata'

SDP-ov gradski vijećnik, naime, tvrdi da se Batinić skriva iza malih projekata.

-  On konstatno, godinama gura projekte 'redovnog održavanja' , a veće projekte ili nema ili zanemaruje – kaže Slunjski, dodajući da za socijalu ili zaštitu okoliša na koju se Batinić proziva Grad Ivanec zapravo izdvaja oko 1 posto proračuna.

Teza 2: 'Kontrolira javno mnijenje'

Slunjski nadalje tvrdi kako Batinić uz pomoć pročelnice Ljiljane Risek gradsko glasilo koristi da sustavno ocrnjuje oporbu – osim što time, kako kaže, relativno kontrolira i javno mnijenje.

Teza 3: 'Pojavio se strah'

SDP-ov vijećnik pokraj svega je, međutim, uvjeren je da su se pojavile pukotine u Batinićevim strukturama nakon posljednjeg potresa u Gradskom vijeću.

- SDP je imao uvjet da naša 2, 3 projekta stave unutar proračuna, oni su to odbili. Njegovi vijećnici kasnije su nam rekli da se oni boje, kada dođu izbori da će van prebrzo doći svi problemi o kojima smo pričali i da ćemo ibh prebrzo napasti i da se neće obraniti i zato cijelo vrijeme idu protiv oporbe. Milorad Batinić je zaorvao u više navrata pokazao da mu je nacionalna fotelja bila važnija nego ivanečka – kaže Slunjski.

Teza 4: 'Ostao je sam'

S kolegom iz SDP-a u ocjenama vladavine Milorada Batinića složio se i HNS-ov vijećnik Nikola Sedlar, koji je ustvrdio kako je ivaenčki gradonačelnik zapravo ostao sam.

- Mi nismo oporba. U gradskom vijeću Grada Ivanca prijašnja oporba sada ima većinu, dakle, u oporbi je trenutno NL gospodina Batinića i to je jedan od razloga zašto je njemu teško funkcionirati i zašto sve želi prebaciti na gradsko vijeće – kaže Sedlar.

Teza 5: 'Izgubio je utjecaj'

Sedlar nadalje ističe kako je Batinić izlaskom iz HNS-a izgubio utjecaj, a sada to, kako tvrdi, najviše plaćaju građani.

- Projekti stoje, vrtimo se u mjestu. On tri sjednice govori da ne može doći do župana, a kako bi tek onda mogao doći do nekoga u Vladi ili Ministarstvu. On je sam to odlučio jer, kako je rekao, nije imao mogućnost napredovanja u stranci – zaključio je vijećnik HNS-a.

Cijelu emisiju u kojoj su gostovali ivanečki vijećnici Mihael Slunjski (SDP) i Nikola Sedlar (HNS) pogledajte ovdje:

 

Komentari