batinić poslao priopćenje

Batinić: Reformiste boli što je Grad Ivanec vođen kvalitetno i što građani to prepoznaju

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 04.12.2018. 13:28

Zadnja izmjena: 05.12.2018. 11:51

Gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić danas je priopćenjem regirao na izjave Reformista koji su nakon zadnje sjednice gradskog vijeća poručili kako su razočarani njegovim vođenjem Ivanca "kojemu nije prioritet pomoći građanima".

<< Reformisti: "Razočarani smo vođenjem Ivanca kojem nije prioritet pomoći građanima" >>

Batinić smatra kako je nezavisni kandidat Nikola Vidoni na strani Reformista, zbog čega je pokušao suzdržanim glasovanjem pokušao srušiti njegov proračun, a poveznicu vidi u "dopadljivim zapošljavanju" bivšeg HSS-ovog gradskog vijećnika Marijana Štefanka u Domu zdravlja Varaždinske županije, na čije je mjesto Vidoni došao. "Reformisti su vođeni primjerom svog partnera Milana Bandića, preselili uspješan obrazac Bandićeve kupovine vijećnika radnim mjestima i sinekurama (a takvih je primjera koliko hoćete)", zaključuje Batinić.

Što se tiče amandmana koje Vijeće nije prihvatilo, a koje je iznio zastupnik Vidoni u suradnji s Reformistimam, Batinić objašnjava: - Da vaša predstavnica na sjednici nije sjedila na ušima, onda bi valjda čula da povećanje svote za stipendiranje deficitarnih zanimanja nije prihvaćeno zato jer je u proračun za 2019. već uvršteno njihovo povećanje s dosadašnjih 500 na 800 kuna. Nisam prihvatio povećanje za opremanje djece od 2. do 8. razreda jer bi se - po vašem prijedlogu - za njih izdvojilo jedva 170 kuna, na što nisam mogao pristati u kontekstu činjenice da Grad za prvašiće već izdvaja 700 kuna - napisao je Batinić i dodaje kako Reformistima smetaju Ivanečke novine te kako ih '' boli što je grad Ivanec vođen kvalitetno i što građani to prepoznaju''.

Komentari