reakcija

Batinić: Nepodnošljivo smetamo centrima moći i najunosnijim biznisima na svijetu

Objavljeno: 26.07.2022. 15:51

Zadnja izmjena: 26.07.2022. 15:56

Milorad Batinić kojeg je HDZ danas optužio da je za kamenolom kao član saborskog Odbora za zaštitu okoliša 2019. godine morao znati, o tome se zasad nije oglasio. Međutim, na služebnim stranicama Grada Ivanca postoji stav o kamenolomu, kao i prozivkama na njegov račun.

- Ivanečka gradska vlast nepodnošljivo smeta iznimno moćnim lobijima i centrima vlasti kojima je Ivanec interesantan zbog svojih resursa i kapaciteta (izvori vode na Ivančici i kapaciteti za zbrinjavanje otpada, što su danas najunosniji biznisi na svijetu) – poručuju.

Kamenolomu se na istom mjestu protive.

- Zbog čega se u tišini vrše pripreme za tako važan zahvat u prostoru, to više što je već sada kao dan jasno da će takva invazivna proizvodnja uništiti šumski prostor, zaprašiti i onečistiti prirodu i onemogućiti razvoj bilo kakvog turizma, a o ekološkoj poljoprivrednoj proizvodnji da se i ne govori? – pišu.

Milorad Batinić naposlijetku donosi zaključak.

-Pritisci oko oduzimanja vodovoda i dovoza smeća; novi Prostorni plan Varaždinske županije kojim se Ivancu sprečava daljnje širenje Industrijske zone; laži o tome da će se nekakvo postrojenje za pirolizu instalirati u Ivancu; prijevoz tereta iz kamenoloma teškim kamionima po županijskoj cesti kroz administrativno područje grada Ivanca - sve to tek je dio pritisaka kojima je izvrgnut Grad njegova gradska uprava i gradski čelnici. Mislim da je svima jasno iz kojih centara moći sve ovo dolazi.

Komentari