županijska skupština

Batinić prozvan da je još prije 10 godina mogao pokrenuti projekt brze ceste

Objavljeno: 20.07.2022. 10:46

Zadnja izmjena: 20.07.2022. 11:15

Foto: Arhiva

Župan Anđelko Stričak jutros je na Županijskoj skupštini gradonačelnika Ivanca Milorada Batinića i bivšeg župana Radimira Čačića prozvao da su zakočili brzu cestu kao visoki državni dužnosnici.

Naveo je i zašto to misli:

- Znate kako funkcionira vladajuća većina? Ona se svaki tjedan sastaje i bez da se oko nekog pitanja usuglasi svaki njezin član, to pitanje ne ide dalje. A Čačić je 22 godine u vrhu izvršne vlasti. Batinić je bio 10 godina kao potpredsjednik Sabora i nakon toga kao predsjednik Klupa HNS – rekao je, dodajući kako je Batinić s druge strane "digao ruku za sve što je trebalo", pa tako i odlagalište Jerovec.

Kazao je kako je rješavanje pitanja brze ceste počelo 2017. godine kada je procese pokrenuo on kao saborski zastupnik. Cesta bi se trebala početi graditi iduće godine, te će se izgradnja odvijati u tri faze.

Govoreći o brzoj prugi, bivšu županijsku vlast prozvao je da u prostorni plan nije uvrstila najjeftiniju trasu, onu vrijednu 4,4 milijarde kuna, koja je čak pola milijarde kuna jeftinija od druge najjeftinije. Kazao je i kako tako velika sredstva nigdje nisu osigurana, odnosno Planom oporavka i otpornosti predviđene su samo 1,9 milijarde.

Komentari