rasprava na vijeću

Batinić vjećniku Slunjskom: 'O svojoj političkoj mirovini odlučujem ja!'

Objavljeno: 06.04.2023. 13:46

Zadnja izmjena: 06.04.2023. 13:46

Na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća Ivanec pred vijećnicima se našao dnevni red sa šest točaka, a izbila je i rasprava između gradonačelnika Milorada Batinića i vijećnika iz redova SDP-a Mihaela Slunjskog.

Naime, pred vijećnicima se našla i Odluka o prihvaćanju najpovoljnije ponude za prodaju objekta s pripadajućim zemljištem u Lančiću, a riječ je o stambenom objektu i dva voćnjaka koje je Grad Ivanec naslijedio kao ošasnu imovinu (nakon smrti vlasnika). Prema riječima Batinića, Slunjski je ignorirao činjenicu da je odluku o kupoprodaji spomenutih nekretnina donijelo Gradsko vijeće Ivanec, a ne gradonačelnik te je rekao kako je Grad Ivanec na tom mjestu imao priliku sam krenuti u izgradnju javnih stanova, posebno za deficitarna zanimanja.

- Jeste li bili na nekretnini o kojoj govorite? Niste! Lako je lamentirati, a da uopće ne znate o čemu pričate! Rijetko koja sredina u našoj županiji i šire ima takvu vrstu potpora, a da su dobre, najbolje potvrđuje velik interes mladih ljudi za njih. Što se tiče političke mirovine o kojoj govorite, ne znam odakle vam ta informacija. Očito je da, po vašem starom i već uvriježenom običaju, i ovoga puta nastupate kao trbuhozborac svog političkog šefa, koji tu ima neke ambicije. Sugerirao bih vam da ubuduće, prije negoli izlazite u javnost s ovakvim izjavama, ipak prije uključite "kat", a tek onda "prizemlje"! A što ste tiče moje političke mirovine, o tome ću odlučiti ja! - rekao je Batinić. 

Priopćenjem za medije oglasio se i vijećnik Mihael Slunjski koji navodi:

- Kad već država ne želi staviti svoje stanove u Ivancu u javnu namjenu, mislim da je Grad Ivanec imao priliku na ovom objektu napraviti izvrsnu stvar, a to je da sam krene u izgradnju javnih stanova. Ono za što nam trebaju su posebice deficitarna zanimanja, što smo Vam naglasili na prošloj sjednici, međutim niste nas poslušali. Ali s obzirom da se priča po Ivancu da se spremate u političku mirovinu, a samim time i Vaša nezavisna lista, nije ni čudo da ne gledate unaprijed, već stojimo na mjestu - navodi Slunjski.

Komentari