očitovanje

Batinićeva lista: SDP nije otišao nego je potjeran. S Đurasom? U okviru poslovnika

Batinićevi vijećnici jučer su bili suzdržani kada se glasovalo o podršci prvom čovjeku HDZ-a, a s njima i jedna vijećnica Reformista. Smatrali su, naime, da je predsjednika trebalo izabrati iz redove većina, odnosno s liste Milorada Batinića, a predlagali su Ivana Sedlara...
Objavljeno: 07.06.2022. 11:58

Zadnja izmjena: 07.06.2022. 12:33

O jučerašnjem izboru Zdenka Đurasa za predsjednika ivanečkog gradskog vijeća, putem javnog priopćenja objavljenog na stranicama grada, očitovao se i Milorad Batinić, gradonačelnik  Ivanca.

U priopćenju se prije svega naglašava kako je SDP-ov predsjednik gradskog vijeća Dalibor Patekar odstupio tek nakon što ga se odrekla Nezavisna lista Milorada Batinića, odnosno uskratila mu podršku i zatražila njegovo razriješenje. Povod tomu bio je poznati sukob između gradonačelnika i SDP-ova vijećnika Mihaela Slunjskog.

Batinićevi vijećnici jučer su bili suzdržani kada se glasovalo o podršci prvom čovjeku HDZ-a,  a s njima i jedna vijećnica Reformista. Smatrali su, naime, da je predsjednika trebalo izabrati iz redova većine, odnosno s liste Milorada Batinića, a predlagali su Ivana Sedlara.

- Smatramo da bi sve suprotno od toga bilo kontra volje većine birača, to više što je tijekom proteklih godinu dana od izbora već puno projekata ostvareno, neki su u tijeku, a još je više onih koji su u pripremi i tek trebaju započeti – obrazložio je Batinićev vijećnik Goran Spasojević.

Glede suradnje s izabranim Zdenkom Đurasom, Batinić se na kraju izjasnio sljedećim riječima:

- Ne vidim da bi tu moglo biti problema, to više što su ovlasti gradonačelnika s jedne te predsjednika Vijeća s druge strane, i zakonom i Poslovnikom jasno definirane – rekao je i ponovno naglasio važnost međustranačkog vijeća u političkom životu grada.

Komentari