'bazeni zatvoreni'

eTV - Bedeković Kranjčecu: 'Evo, sada vam Topličanci gledaju bazene preko ograde'

'Vanjski bazeni su radili kratko kroz ljeto, sad su zatvoreni, a unutarnji bazeni nisu dostupni građanima. Čak ni plivački klub u Toplicama više nema gdje trenirati', poručuje Željko Bedeković...
Objavljeno: 20.09.2022. 10:51

Zadnja izmjena: 20.09.2022. 11:20

Strategija razvoja Varaždinskih Toplica bila je velika tema prije nekoliko mjeseci, a županijski vijećnik Željko Bedeković danas je u eTV studiju ustvrdio kako se dogodilo upravo ono za što je bivši gradonačelnik Varaždinskih Toplica Dragutin Kranjčec prozivao da će se dogoditi "zbog njega".

Građani Varaždinskih Toplica sada su zaista frustrirani, kaže Bedeković, jer ne mogu koristiti svoje bazene.

- Vanjski bazeni su radili kratko kroz ljeto, sad su zatvoreni, a unutarnji bazeni nisu dostupni građanima. Čak ni plivački klub u Toplicama više nema gdje trenirati, odnosno naši plivači nemaju bazene a bazen se nalazi u Toplicama. Meni je gospodin Kranjčec sa Čehokove liste predbacivao da ću biti krivac što će Topličanci gledati bazene preko ograde, a sad je on na vlasti i sad Topličanci gledaju bazene preko ograde – poručuje Bedeković.

'Zaustavljen razvoj'

Županijski vijećnik Reformista ide i korak dalje te kategorički tvrdi da je razvoj Varaždinskih Toplica zaustavljen, odnosno da izgradnja velikih objekata više nije niti u planu iako za to ima prostora (livada iza Minerve, bivša Josipova Kupelj, itd.).

 - Ja bih samo ukazao na činjenicu da su u mandatu župana Čačića kad sam ja bio predsjednik Upravnog vijeća obnovljene postojeće zgrade (Terme, Lovrina kupelj, Konstantinov dom), obnovljena je i Minerva, te je započela izgradnja Spinalnog centra. Sva sreća da jest, te će se Spinalni centar uskoro i završiti, dok se ostali novi objekti neće graditi – zaključio je Bedeković.

'Skeptičan sam'

Reformisti će podržati prebacivanje prava građenja na Pučkoj kupelji i u sklopu arheološkog parka na Grad Varaždinske Toplice, ali kako kaže Bedeković – „s velikom skepsom“. Smatra, naime, kako je gradska vlast dokazala da ne može provoditi ni projekte poput dječjeg vrtića, a kamoli neke druge projekte.

Cijelu emisiju u kojoj je gostovao potpredsjednik županijskih Reformista i županijski vijećnik Željko Bedeković pogledajte ovdje:

 

Komentari