rat frakcija

Benko prozvao Habijana za neregularnost izbora: "U kutiji se našlo šest listića više"

Objavljeno: 28.02.2020. 17:05

Zadnja izmjena: 28.02.2020. 17:16

Foto: Arhiva

Kandidat za predsjednika varaždinskog HDZ-a Miroslav Benko poslao je priopćenje za medije u kojemu navodi da se na izbornoj skupštini 5. temeljnog ogranka stranke u glasačkoj kutiji pojavilo više listića nego što je bilo prisutnih članova, zbog čega su izbori poništeni.

- Naravno, kada su i sami shvatili da su prevršili svaku mjeru i sami su se složili da je Izborna skupština nepravovaljana i da se mora sazvati nova, te članstvu uputiti pismeni poziv sedam dana ranije. Sve ostale kombinacije s njihove strane su kršenje Statuta i poslovnika o izbornim skupštinama – napisao je Benko.

- Radi napomene, pripremu i samu organizaciju izbora, kao i pripremu glasačkih papira je organizirao Gradsku odbor na čelu s Damirom Habijanom – dodao je Benko, optužujući tako neizravno Habijana da je radio u korist Dinka Bunića („njihovoga kandidata“), odnosno protiv Vladimira Zadravca.

Kako doznajemo, danas se održavaju ponovljeni izbori koje će struja protivna Damiru Habijanu navodno bojktorati „zbog neregularnosti“, a spominju se i određene tužbe. Prema tvrdnji Miroslava Benka, u glasačkoj kutiji bilo je 66 glasačkih listića, iako se izborima odazvalo 55 članova spomenute organizacije HDZ-a.

Komentari