kampanja u punom jeku

eTV: Bernardić u Varaždinu o koaliciji s HNS-om (došao i Kišić)

Objavljeno: 10.10.2016. 12:10

Zadnja izmjena: 10.10.2016. 15:28

Foto: Sonja Ognjenović

U sklopu kampanje, kandidat za predsjednika SDP-a, Davor Bernardić, u posjetu je Varaždinskoj županiji. Na susretu s SDP-ovcima u Varaždinu naglasio je koji su ciljevi stranke, a među okupljenima je sjedio i Alen Kišić. Podsjetimo, Kišić je, zajedno s Dubravkom Bilićem podršku dao drugom kandidatu, Orsatu Miljeniću. 

>>Županijski SDP uz Miljenića - Kišić mu trebao voditi i kampanju

Oko Davora Bernardića skupio se krug varaždinskih SDP-ovaca, a  kampanju mu vodi Neven Bosilj, zajedno s Miroslavom Markovićem, predsjednikom 5. mjesnog odbora te Barbarom Antolić. 

Alen Kišić nije propustio komentirati svoju prisutnost ovom okupljanju, naglasivši kako je tu isključivo kao predsjednik gradskog SDP-a.

- Predsjedništvo SDP-a grada Varaždina je odlučilo da će svakom kandidatu, a ima ih devetero, dati jednaku mogućnost predstavljanja i da iznesu svoje ideje, što je bitno u njihovoj kandidaturi - objasnio je.

Upitna koalicija s HNS-om?

Podsjetimo i na to da će se Bernardić kandidirati za gradonačelnika Zagreba, a s obzirom na kandidaturu HNS-ove Anke Mrak-Taritaš te spekuliranja oko kandidature predsjenika HNS-a Ivana Vrdoljaka za gradonačelnika Osijeka, nameće se pitanje kako će razvoj situacije utjecati na koaliciju SDP-a i HNS-a.

- SDP i HNS su dugogodišnji partneri, sad su odnosi drugačiji, nakon gubitka parlamentarnih izbora. CIlj nam je imati dobre odnose s HNS-om, odmah iza 3. 12. ćemo razgovarati s predsjednikom Vrdoljakom, i vidjet ćemo koje su nam zajedničke točke interesa za zajedničko upravljanje državom - objašnjava Bernardić.

Kako navodi jedan dnevni list, mogli bi se "uzdrmati" odnosi te dvije stranke u nekoliko gradova, a niti Varaždin neće ostati pošteđen. Upitali smo Bernardića da komentira tu situaciju:

- Činjenica je da je SDP najjača i prva stranka u Varaždinu. Ono što želim naglasiti je, da lokalne organizacije, ukoliko ne postoji veći nacionalni plan, imaju potpunu autonomiju u donošenju svojih odluka, kandidata i koalicija.

 

 

Komentari