ludbreški gradonačelnik ne odustaje

DAN NAKON JUČER Bilić ima plan kako Županijska skupština više nikad ne bi imala "zadnju"

Objavljeno: 16.02.2018. 14:04

Zadnja izmjena: 16.02.2018. 14:38

Foto: Arhiva

Ludbreški gradonačelnik Dubravko Bilić obrušio se danas na župana Radimira Čačića nakon jučerašnje odluke Županijske skupštine da se osnivačka prava nad Osnovnom školom Ludbreg neće prenijeti na Grad Ludbreg, što je bila inicijativa ludbreškog Gradskog vijeća.

>>Čačić Bilićevu inicijativu nazvao "rušenjem sustava"

- U Gradskom vijeću nema niti jednoga predstavnika reformista pa onda možda župan misli da to Vijeće i ne postoji, ali eto ono donosi odluke u interesu građana Ludbrega. Mene osobno ne zanima kadroviranje u školskim odborima ili zapošljavanju niti se time bavim, ali se očito netko boji da bi izgubio tu mogućnost. U Ludbregu se svi sjećamo kako se zapošljavalo u osnovnoj školi jedino s iskaznicom županove stranke prije desetak godine - napisao je u podužem priopćenju za medije Bilić.

Najavio je i da će kao potpredsjednik Udruge gradova tražiti da se izmjeni zakon kojim se omogućuje da nakon odluke Županijske skupštine ne postoji žalba, te cijelu stvar pripisao nedostatku političke volje za stvarnom decentralizacijom zemlje. Ponovio je da je Grad Ludbreg spreman preuzeti sve obveze prema školi koje sada ima Županija (JPP, i dr.) i investirati u školu. To pak, kaže Bilić aludirajući na HDZ-ovu presicu, ne bi platili Visoko ili Novi Marof jer odluku od visini decentraliziranih sredstava donosi Vlada na temelju broja učenika, razrednih odjeljenja, itd.

Komentari